În cazul hepatitei,principală cauză rămâne infecţia virală. Virusurile hepatice sunt responsabile pentru atacul direct şi distrugerea celulelor ficatului,ce duce în timp la afectarea acestui organ,cu complicaţii precum insuficienţa hepatică,ciroză şi cancer hepatic. Acum este şi momentul în care te vei simţi slăbită,fără energie şi poftă de mâncare. Tocmai de aceea,în cazul în care vrei să recurgi la o metodă de tratament naturistă,este bine să ştii ce plante îţi sunt aliate în lupta cu această afecţiune.      

 

Cele mai bune remedii în caz de hepatită-Lemnul-dulce

 

Studiile arată că rădăcina de lemn-dulce,un remediu de altfel cu o răspândire foarte mare în medicina chineză,poate încetini dezvoltarea bolii şi,de asemenea,poate reduce riscul de cancer în cazul persoanelor cu hepatita C. Cunoscută şi ca “planta imunităţii”,lemnul-dulce se administrează sub formă de pulbere împotriva hepatitei virale (B sau C),dar şi a ulcerului gastric.
 

Cum se administrează:

Se ia ½ linguriţă de 3 ori pe zi,pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă câteva minute,după care se înghite cu apă. Administrarea sa este contraindicată în cazurile de hipertensiune,sarcină,hipotiroidie şi ciroză avansată.

 

Remedii în caz de hepatită cu armurariul

 

Este recunoscut ca fiind un bun tonic hepatic,oamenii de ştiinţă germani identificând un grup de ingrediente active numite colectiv silimarină,extrase din seminţele acestei plante. Silimarina protejează ficatul,fiind indicată în hepatitele A,B şi C şi chiar în ciroze. În plus,acest ingredient activ din armurariu stimulează şi sinteza de proteine,ajutând la regenerarea ficatului. Poate fi găsită în farmacii sub formă de extract lichid,tinctură şi capsule (ce conţin planta uscată -120-140 mg silimarină/capsulă).

 

Cum se administrează:

În tratarea hepatitei,recomandată este tinctura,pe care o obţiipunând într-un borcan douăzeci de linguri de pulbere de seminţe de armurariu,pe care le acoperi cu alcool alimentar de 50 de grade şi amesteci continuu. Borcanul se închide ermetic şi se lasă la macerat 14 zile,într-un loc umbrit,apoi se strecoară. Se administrează 1 linguriţă,de 4 ori pe zi.

 

Cele mai bune remedii în caz de hepatită-Curcuma (turmericul)

 

Această substanţă chimică găsită în turmeric,condimentul preferat al indienilor,poate trata inflamaţiile,distruge virusurile şi bacteriile,şi este de un real ajutor pentru persoanele cu hepatită C. Este contraindicată în cazul tratamentelor bazate pe anticoagulante,deoarece subţiază sângele. Curcuma favorizează producerea bilei şi protejează împotriva afecţiunilor hepatice,fiind disponibilă atât ca supliment alimentar (în capsule sau tinctură),cât şi sub formă de condiment.

 

Cum se administrează:

O linguriţă pe zi este cantitatea ideală pentru tratarea hepatitei,putând fi adăugată în sucuri sau piureuri de fructe sau amestecă doar cu apă.

 

Remedii în caz de hepatită cu ulei de ricin

 

Este cunoscut că sporeşte circulaţia sangvină şi îmbunatăţeşte fluxul limfatic. În cazul hepatitei,în perioadele în care există şi inflamaţii severe,uleiul de ricinpoate fiabsorbit prin piele şi este un real ajutor,atunci când este aplicat sub formă de cataplasmă. Studiile au arătat  că uleiul de ricin creşte producţia de celule albe din sânge şi ajută sistemul limfatic,stimulând drenajul toxinelor.

 

Cum se administrează:

Ai nevoie de o cârpă de bumbac pe care o înmoi în ulei de ricin,presat la rece,şi pe care o storci apoi. Aceasta trebuie pusă pe ficat (în partea dreaptă,sub coaste) şi,deasupra ei,o bucată de plastic şi o sursă de căldură,o pernă electrică sau pur şi simplu o sticlă cu apă fierbinte. Cataplasma trebuie ţinută cel puţin 30 de minute,zilnic.

 

Cele mai bune remedii în caz de hepatită-Sfecla roşie

 

Sfecla îmbunătăţeşte funcţia hepatică,prin subţierea bilei,permiţându-i deci să curgă mai liber prin ficat şi intestinul subţire,unde descompune grăsimea şi stimuleaza tranzitul intestinal. Un alt beneficiu al fluxului de bilă sporit este reducerea calculilor biliari.

Este recomandată în cazul hepatitei B,deoarece este bogată în substanţe nutritive de care organismul are nevoie. Sfecla are cantităţi semnificative de fier,potasiu,acid folic,mangan,calciu şi cupru şi vitaminele A,B şi C,toate contribuind la regenerarea celulelor deteriorate din ficat.  

 

Cum se administrează:

Este indicat să bei 2 pahare desuc de sfeclă în fiecare zi,indiferent de sezon şi pe termen lung.

 

Info

Tratamentele naturiste pot fi administrate atât în faza acută,cât şi în cea cronică a hepatitelor. Ele nu înlocuiesc terapiile medicamentoase,ci le completează.