Cele mai bune remedii în caz de hepatită

1 67260 original jpg jpeg

Ficatul are rolul de a elimina toxinele şi de a secreta bila, absolut necesară unei digestii corespunzătoare. Când acesta ajunge să sufere, din diferite motive, nu trebuie neglijat. Iata care sunt cele mai bune remedii în caz de hepatită.

În cazul hepatitei,principală cauză rămâne infecţia virală. Virusurile hepatice sunt responsabile pentru atacul direct şi distrugerea celulelor ficatului,ce duce în timp la afectarea acestui organ,cu complicaţii precum insuficienţa hepatică,ciroză şi cancer hepatic. Acum este şi momentul în care te vei simţi slăbită,fără energie şi poftă de mâncare. Tocmai de aceea,în cazul în care vrei să recurgi la o metodă de tratament naturistă,este bine să ştii ce plante îţi sunt aliate în lupta cu această afecţiune.      

Cele mai bune remedii în caz de hepatită-Lemnul-dulce

Studiile arată că rădăcina de lemn-dulce,un remediu de altfel cu o răspândire foarte mare în medicina chineză,poate încetini dezvoltarea bolii şi,de asemenea,poate reduce riscul de cancer în cazul persoanelor cu hepatita C. Cunoscută şi ca “planta imunităţii”,lemnul-dulce se administrează sub formă de pulbere împotriva hepatitei virale (B sau C),dar şi a ulcerului gastric. 

Cum se administrează:

Se ia ½ linguriţă de 3 ori pe zi,pe stomacul gol. Pulberea se ţine sub limbă câteva minute,după care se înghite cu apă. Administrarea sa este contraindicată în cazurile de hipertensiune,sarcină,hipotiroidie şi ciroză avansată.

Remedii în caz de hepatită cu armurariul

 

Este recunoscut ca fiind un bun tonic hepatic,oamenii de ştiinţă germani identificând un grup de ingrediente active numite colectiv silimarină,extrase din seminţele acestei plante. Silimarina protejează ficatul,fiind indicată în hepatitele A,B şi C şi chiar în ciroze. În plus,acest ingredient activ din armurariu stimulează şi sinteza de proteine,ajutând la regenerarea ficatului. Poate fi găsită în farmacii sub formă de extract lichid,tinctură şi capsule (ce conţin planta uscată -120-140 mg silimarină/capsulă).

În tratarea hepatitei,recomandată este tinctura,pe care o obţiipunând într-un borcan douăzeci de linguri de pulbere de seminţe de armurariu,pe care le acoperi cu alcool alimentar de 50 de grade şi amesteci continuu. Borcanul se închide ermetic şi se lasă la macerat 14 zile,într-un loc umbrit,apoi se strecoară. Se administrează 1 linguriţă,de 4 ori pe zi.

Cele mai bune remedii în caz de hepatită-Curcuma (turmericul)

Această substanţă chimică găsită în turmeric,condimentul preferat al indienilor,poate trata inflamaţiile,distruge virusurile şi bacteriile,şi este de un real ajutor pentru persoanele cu hepatită C. Este contraindicată în cazul tratamentelor bazate pe anticoagulante,deoarece subţiază sângele. Curcuma favorizează producerea bilei şi protejează împotriva afecţiunilor hepatice,fiind disponibilă atât ca supliment alimentar (în capsule sau tinctură),cât şi sub formă de condiment.

Cum se administrează:

O linguriţă pe zi este cantitatea ideală pentru tratarea hepatitei,putând fi adăugată în sucuri sau piureuri de fructe sau amestecă doar cu apă.

Remedii în caz de hepatită cu ulei de ricin

 

Este cunoscut că sporeşte circulaţia sangvină şi îmbunatăţeşte fluxul limfatic. În cazul hepatitei,în perioadele în care există şi inflamaţii severe,uleiul de ricinpoate fiabsorbit prin piele şi este un real ajutor,atunci când este aplicat sub formă de cataplasmă. Studiile au arătat  că uleiul de ricin creşte producţia de celule albe din sânge şi ajută sistemul limfatic,stimulând drenajul toxinelor.

Ai nevoie de o cârpă de bumbac pe care o înmoi în ulei de ricin,presat la rece,şi pe care o storci apoi. Aceasta trebuie pusă pe ficat (în partea dreaptă,sub coaste) şi,deasupra ei,o bucată de plastic şi o sursă de căldură,o pernă electrică sau pur şi simplu o sticlă cu apă fierbinte. Cataplasma trebuie ţinută cel puţin 30 de minute,zilnic.

Cele mai bune remedii în caz de hepatită-Sfecla roşie

Sfecla îmbunătăţeşte funcţia hepatică,prin subţierea bilei,permiţându-i deci să curgă mai liber prin ficat şi intestinul subţire,unde descompune grăsimea şi stimuleaza tranzitul intestinal. Un alt beneficiu al fluxului de bilă sporit este reducerea calculilor biliari.

Este recomandată în cazul hepatitei B,deoarece este bogată în substanţe nutritive de care organismul are nevoie. Sfecla are cantităţi semnificative de fier,potasiu,acid folic,mangan,calciu şi cupru şi vitaminele A,B şi C,toate contribuind la regenerarea celulelor deteriorate din ficat.  

Cum se administrează:

Este indicat să bei 2 pahare desuc de sfeclă în fiecare zi,indiferent de sezon şi pe termen lung.

Info

Tratamentele naturiste pot fi administrate atât în faza acută,cât şi în cea cronică a hepatitelor. Ele nu înlocuiesc terapiile medicamentoase,ci le completează.



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg