Iată de ce este nevoie să acorzi spaţiu personal în relaţia de cuplu:

Vă ajută pe amândoi să evoluaţi

Oricât de potriviţi sunteţi, mereu există lucruri care nu sunt pe placul amândurora. Dacă ţie îţi place să escaladezi munţi, s-ar putea ca partenerul să nu vrea s-o facă. Pentru a evita să apară resentimentele în relaţia voastră, permite ca el/ea să facă lucrurile singuri, astfel încât să poată evolua. 

Nu vă puteţi îndeplini toate dorinţele

Oamenii au nevoie de oameni, însă nu întotdeauna reuşeşti să faci faţă nevoilor şi atunci apare fustrarea. Dacă partenerul îţi spune că vrea să-şi petreacă timpul cu prietenii sau cu familia, încearcă să nu reacţionezi negativ. În schimb, acceptă că fiecare om are nevoie şi de alte persoane, aşa cum şi tu ai. Acest lucru nu îţi va diminua valoarea, ci ea va creşte în ochii şi sufletul lui. 

Spaţiul poate contribui la consolidarea încrederii 

Încrederea este unul dintre ingredientele cheie din orice relaţie şi cea care o poate ajuta să dureze o viaţă întreagă. Cu toate acestea, când nu ai încredere în partener, încurajezi nesiguranţa din partea lui. Nu trebuie să fii geloasă. Dedicarea spaţiului personal îi arată că ai încredere în el, pentru că ştii că nu o să facă nimic greşit. 

Vă poate ajuta să preţuiţi timpul pe care-l petreceţi împreună

Are dreptate cel care a spus că excesul de orice nu face bine. Iar excesul şi insistenţa în relaţia de cuplu poate duce la pierderea afecţiunii, pentru că uităm de oamenii cu adevărat importanţi din viaţa voastră. Oferindu-vă spaţiu, veţi avea ocazia să preţuiţi cu adevărat momentele pe care le petreci împreună unul cu celălalt. 

Vedeţi lucrurile din altă perspectivă 

Atunci când în relaţie există probleme şi unul dintre voi simte că este mai bine să faci o pauză, este esenţial ca celălalt să accepte. Astfel, amândoi vei reuşi să vedeţi lucrurile dintr-o altă perspectivă, ceea ce poate duce, în consecinţă, la rezolvarea neplăcerilor. Perspectiva pe care fiecare o va avea poate ajuta la înţelegerea importanţei celeilalte persoane. 

Credit foto: www.stylecraze.com