Dieta se bazează pe 3 principii primordiale, mai exact pe alimentaţie sănătoasă, exerciţii fizice şi motivaţie permanentă.

 

Dieta de 28 de zile are patru etape:

Prima etapă - Fast Breack este una de adaptarea a organismului la modificările alimentare. Practic persoana care urmează dieta trebuie să se obişnuiască să-şi controleze alimentaţia. De asemenea, nivelul exerciţiilor fizice sunt reduse, cel puţin la început. 

A doua etapă – Healtht Diet Habits este o etapă care deja aduce schimbări. Se va bea o cantitate mare de apă.

A treia etapă – Lifestyle Change este de fapt acceptarea noului stil de viaţă şi beneficiile lui.

Etapa a treia face trecerea la noul stil de viaţă, care trebuie menţinut o perioadă cât mai lungă de timp iar în ultima etapă se înregistrează succesul şi, de ce nu, îi puteţi învăţa şi pe alţii cum să slăbească sănătos.

Ultima etapă – Spreak the Spark este etapa în care se văd deja rezultatele, pierderea kilogramelor, apare determinarea, creşte motivaţia celui în cauză.

 

Vor fi consumate zilnic 1500 de calorii, trei mese pe zi principale şi două gustări. La fiecare masa vor fi consumaţi 45% carbohidraţi, 20-35% grăsimi şi 15-35% proteine. 

Foarte importante în această dietă sunt şi exerciţiile fizice, dar şi cele de relaxare şi meditaţia, făcută în fiecare seară.

Poţi alege orice fel de exerciţii fizice nu trebuie să mergeţi sală, poţi alege orice tip de activitate fizică. De exemplu, mersul cu bicicletă, tenisul, înotul, fotbalul sunt indicate, la fel cum şi exerciţiile fizice realizate acasă sunt bune.

Atenţie, dieta de 28 de zile nu este recomandată vegetarienilor şi veganilor!

 

 

Sursă: doctorulzilei.ro