Adio, ceai verde! Această infuzie are de 12 ori mai mulţi antioxidanţi. De ce nu e așa populară?

O alternativă la băuturile cu efect antioxidant este şi un tip de ceai care are beneficii pentru sănătate dacă este consumată în mod regulat.

image

Dintre toate infuziile apreciate pentru efectele antioxidante, ceaiul verde este unul dintre cele mai populare, deoarece, deși provine din cultura chineză, datorită beneficiilor sale, s-a răspândit în întreaga lume și tot mai mulți oameni îl preferă zilnic.

Un alt ceai care îl depăşeşte din punctul de vedere al proprietăţii antioxidante este util pentru menţinerea sănătăţii, inclusiv a celei dentare.

Ce efecte are consumul de ceai alb?

Unul dintre beneficiile ceaiului alb este îngrijirea sănătății bucale, deoarece, potrivit Mejor con Salud, compușii săi includ catechine, fluor și taninuri care protejează smalțul dentar. Mai mult, polifenolii și xantinele din compoziţia sa stimulează arderea grăsimilor, ceea ce face din ceaiul alb o alternativă benefică pentru cei care doresc să slăbească, mai ales dacă este combinat cu exerciții fizice regulate și o dietă sănătoasă.

Te-ar mai putea interesa: Ceaiul picant care accelerează metabolismul şi topeşte grăsimile din talie

Ceaiul bogat în antioxidanţi, ideal pentru consumul zilnic

Cei care beau ceai în mod regulat știu că varietatea de arome a infuziilor este infinită, deoarece există ceva pentru toate gusturile. Printre acestea, ceaiul alb este un adevărat deliciu natural. Se face din frunzele și mugurii neînfloriți ale plantei Camellia Sinesis și ceea ce diferențiază cel mai mult acest soi de ceaiul negru sau verde este un grad minim de procesare. Antioxidanții puternici sunt prezenți în frunze și lăstari care sunt mai recoltați și utilizați numai după uscare.

Antioxidanții ceaiului alb sunt compuși naturali care, conform Cronista, protejează organismul de efectele negative ale radicalilor liberi, una dintre principalele cauze ale procesului de îmbătrânire. De aceea, ceaiul alb este un aliat în păstrarea aspectului frumos al pielii în special datorită prezenței de fenoli.

Sfat

Evită să îndulceşti infuzia, pentru a-și păstra toate proprietățile naturale.

Vezi și: Pliculețul de ceai, inventat din întâmplare! Ce au greșit primii lui consumatori?

Aşa îl prepari cel mai uşor!

Ceaiul alb, această infuzie aromată delicioasă, poate fi preparată simplu dacă ai următoarele ingrediente: o lingură de ceai alb şi o cană cu apă

Încălzeşti apa, fără să o laşi să fiarbă, pentru a nu modifica gustul ceaiului. Pui ceaiul alb într-o cană şi-l acoperi cu apa încălzită. Laşi la infuzat cinci minute, apoi filtrezi şi savurezi băutura cât timp este caldă.

FOTO: Shutterstock