O relaţie de iubire este mai presus de o simplă atracţie fizică, iar pietrele de temelie ale acesteia sunt încrederea şi comunicarea. Obositoarele jocuri ale seducţiei, investiţiile în aspectul fizic, încercările de a juca acel rol cu care crezi că ai impresiona un bărbat sunt, conform studiilor, adevărate pierderi de vreme.

Blândeţea, o calitate mai sexy decât ai crede

N-o spunem noi, ci un studiu la care au participat 10.000 de persoane, rugate să identifice cea mai importantă calitate a partenerului de viaţă. Primul loc în top? Un suflet bun. Cine s-ar fi gândit că totul este atât de simplu şi că, în loc să te întreci pe tine încercând să fii sexy pentru partenerul tău, ai putea, mai degrabă să te porţi mai frumos cu el? Primează micile gesturi de bunăvoinţă atât faţă de el, cât şi faţă de alţii. Ai putea să-i pregăteşti ceaiul preferat la micul dejun, fără să-l întrebi, să ajungi la timp atunci când vă daţi întâlnire în oraş, să fii politicoasă şi prietenoasă cu oamenii cu care veniţi în contact.

Nu te sfii să faci tu primul pas

Simplul fapt că-i arăţi că eşti interesată de el poate pune bazele atracţiei reciproce. Ba chiar impresionezi mai mult aşa, decât dacă l-ai aştepta pe el să te cucerească. La o primă întâlnire, faptul că-l asculţi cu atenţie şi că-i pui întrebări aproape că echivalează cu un afrodisiac, iar el te va găsi şi mai atrăgătoare decât îi păreai deja. Limbajul corpului este, de asemenea, foarte important în procesul îndrăgostirii. Zâmbeşte-i, priveşte-l în ochi, înclină-te spre el atunci când staţi de vorbă şi-o să vezi diferenţa!

O atitudine pozitivă te face şi mai atractivă

Este demonstrat ştiinţific că trăsăturile pozitive de personalitate au un impact asupra percepţiei legate de frumuseţea fizică. Nu-i o mare surpriză că bărbaţii sunt atraşi de femeile vesele, pozitive şi plăcute, însă, câteodată, este vorba despre mai mult. Vorbim de atracţie socială, de capacitatea de a te face plăcut de către ceilalţi, un factor-cheie în alegerea unui viitor partener.

Mai citeşte şi: Reguli de aur pentru fericirea în doi

Sinceritatea te ajută în iubire

Nu eşti capabilă să spui nici măcar o minciună nevinovată? În jocul iubirii, asta e de apreciat. Bărbatul este mai sensibil decât încearcă el să arate, iar când vine vorba despre infidelitatea partenerei, nu iartă şi părăseşte imediat. Încrederea lor în femei este chiar mai şubredă decât a noastră în ei, iar acesta este motivul pentru care, atunci când sunt convinşi de sinceritatea ta, percepţia lor este una mai pozitivă.

 Certaţi-vă cu cap şi cu iubire!

Certurile sunt normale într-o relaţie, atâta timp cât sunt constructive. Psihologii au identificat patru tipologii de răspunsuri nepotrivite într-o altercaţie: critica, apărarea continuă, dispreţul şi indiferenţa, ultima fiind cea mai periculoasă atitudine dintre toate. Când aveţi o divergenţă, nu trebuie să uiţi că vă iubiţi şi că vă doriţi aceleaşi lucruri, pentru amândoi. Nu ridica tonul, măsoară-ţi cuvintele, dă replicile din punctul tău de vedere şi nu te concentra pe a-l face vinovat de acea situaţie conflictuală.

Arată-i că ai nevoie de spaţiu pentru tine

Chiar dacă ai devenit parte dintr-un cuplu, este sănătos să păstraţi o oarecare doză de independenţă. Nu trebuie să ajungi în situaţia în care să depinzi de partenerul tău, ar fi periculos pentru bunul mers al relaţiei voastre şi pentru stima ta de sine. Chiar dacă eşti extrem de îndrăgostită şi nu-ţi poţi imagina timpul petrecut fără el, păstrează-ţi tabieturile de dinainte de relaţie, cercul de prieteni şi activităţile pe care le aveai cu aceştia. Şi, cel mai important, încurajează-l şi pe el să iasă cu amicii lui, fără tine. Încrederea în el şi independenţa ta formează un mix deosebit de atrăgător pentru un bărbat.

Mai citeşte şi: Obiceiuri care-ţi pun iubitul pe fugă

 

Sursa foto: pixabay.com