Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş, a fost invitat în emisiunea lui Marius Tucă de la Mediafax, unde a făcut noi precizări cu privire la metodele de autoprotecţie împotiva infectării cu Covid-19.

Streinu Cercel: "Românii se vor întoarce la muncă cel mai probabil în iunie"

Potrivit estimărilor medicului Streinu-Cercel, românii ar putea reveni la o viaţă normală în luna iunie, asta doar în condiţiile în care vor fi respectate toate măsurile impuse de autorităţi. 

Ce presupune scenariul 4 în pandemia de coronavirus din România. Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: "Testările vor fi extinse"Aşadar, principala cale de transmitere este prin picături.

'Voi contraria pe foarte multi oameni. Din punctul meu de vedere, mă intereseză să nu vad pacienţi îmbolnăviţi. Dacă ei se îmbolnăvesc, vreau să văd doar formele uşoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viaţa. E momentul ca preşedintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT', a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Cum ne protejăm de coronavirus acasă. Streinu Cercel: "Trebuie să decontaminăm propriul habitat"

'Avem câteva avantaje. Virusul a transpus ce poate să facă şi a dat din mânecă toţi aşii. Acum trebuie să folosim toţi aşii împotriva virusului. Trebuie să decontaminăm zonele şi să inactivăm virusul. Acum este treaba autorităţilor să intervină cu maşini să spele tot oraşul. Trebuie să folosim apa şi săpunul din abundenţă.

În casă fac curat cu masca pe figură. După ce am terminat de făcut curat, masca trebuie aruncată la gunoi şi dusă la pubelă. În felul asta decontaminăm propriul habitat', a declarat Streinu-Cercel în cadrum emisiunii lui Marius Tucă.

Cercetătorii chinezi au stabilit cele mai „confortabile” condiţii pentru coronavirus

România se află în scenariul 4 al pandemiei de coronavirus, după ce a depăşit 2.000 de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19. Cele mai mari probleme sunt în judeţul Suceava, acolo unde sunt peste 6.000 de pacienţi depistaţi pozitiv. Suceava este prima zonă din ţară unde a fost instaurată carantină totală.