Supă-cremă de praz, ideală vara

2 shutterstock 732036895 jpg jpeg

Ai nevoie de

3 linguri unt 4 bucăţi praz 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 900 g cartofi, descojiţi şi tăiaţi cubuleţe 1 rădăcină ţelină, curăţată şi tăiată 1,6 l supă de legume 2 foi de dafin crenguţe de cimbru, după gust 1 linguriţă sare ¼ linguriţă piper măcinat 240 g smântână grasă câteva frunze de ceapă verde, tăiate fin brânză, după gust

Cum se prepară supa

Topeşti untul într-o oală de supă, adaugi prazul mărunţit şi usturoiul şi le căleşti 10 minute, amestecând, până se înmoaie, având grijă să nu se ardă. Adaugi cartofii şi ţelina, torni supa de legume, condimentezi cu dafin, cimbru, sare şi piper şi laşi să dea în clocot. Acoperi oala şi reduci flacăra. Fierbi 15 minute la foc mic, până se înmoaie cartofii şi ţelina.

Scoţi foile de dafin şi crenguţele de cimbru, o scurgi, păstrezi zeama, apoi pasezi supa cu un blender, până se omogenizează. Adaugi smântâna şi fierbi din nou, la foc mic. Guşti şi, dacă e cazul, presari sare şi piper. Dacă supa e prea groasă, mai torni din zeama păstrată. Decorezi cu ceapă verde şi serveşti cu brânză, dacă doreşti.



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg