Aplici o mască de argilă şi ulei de măsline

Uleiul de măsline este cel mai indicat remediu care te scapă de pielea uscată şi crăpată. Astfel,dacă ai mâinile şi buzele uscate,masează-te uşor,seara,înainte de culcare,cu ulei de măsline călduţ. Ţine uleiul timp de 20 de minute,după care clăteşti cu apă caldă.

Uleiul de măsline este indicat şi pentru ten. Astfel,poţi prepara o mască pentru faţă,pe care să o aplici seara,înainte de culcare. Pui într-un bol o linguriţă de ulei de măsline cu o linguriţă de apă şi cu o lingură de argilă. Amesteci bine şi apoi aplici pe faţă. Laşi să acţioneze până când masca se usucă,apoi clăteşti din abundenţă cu apă călduţă.

Apa de trandafiri pentru ten

Pentru un ten catifelat,poţi apela cu încredere la apa de trandafiri şi la gălbenele. Amesteci o cană de apă de trandafir cu două linguriţe de tinctură de gălbenele şi-ţi tamponezi faţa cu această soluţie,atât dimineaţa,cât şi seara.

Tot pentru ten este ideală şi mirea de albine. Aplici un strat subţire pe obraji,pe frunte şi pe buze şi laşi să acţioneze aproximativ 20 de minute. După aceea,te speli cu apă călduţă.

Demachiere cu iaurt gras

În perioadele în care tenul tău devine uscat este foarte important să foloseşti un demachiant cât mai natural. Cea mai bună soluţie este iaurtul gras. Pui pe un tampon câteva d epicături de iaurt şi apeşi uşor pe piele. Te va ajuta la catifelarea pielii.