Sare de mare

 

Sareade mare este bogată în minerale esenţiale şi are capacitatea de a albi dinţii. Diluează puţină sare în apă,înmoaie în lichid periuţa şi periază dionţii. Nu folosi sare de mare direct pe periuţă,fiindcă granulele sunt mari şi vei zgâria emailul dinţilor.

 

 

Uleiuri vegetale

 

O tehnică veche de curăţarea dinţilor foloseşte uleiuri vegetale în loc de apă de gură sau pastă de dinţi. Foloseşte în acest scop o lingură de ulei vegetal – de nucă de cocos,de susan sau de floarea-soarelui – pe care o agiţi în cavitaea bucală timp de 20 de minute,zilnic. Studiile arată că metoda ajută la reducerea plăcii dentare şi combate gingivita,cu condiţia să fie utilizată în combinaţie cu un alt agent natural de curăţare a dinţilor.

 

 

Bicarbonat de sodiu

 

Studiile ştiinţifice arată că bicarbonatul de sodiu este eficient în combarea plăcii dentare şi a cariilor. Multe paste de dinţi conţin şi bicarbonat de sodiu în compoziţia lor. Dacă poţi suporta gustul bicarbonatului,poţi să-l foloseşti ca atare,pe periuţa de dinţi!

 

 

Uleiuri esenţiale

 

Uleiurile esenţiale de mentă,eucalipt,scorţişoară,rozmarin sau lămâie au proprietăţi antibacteriene,ceea ce le face să fie eficace în curăţarea dinţilor. Foloseşte uleiuri esenţiale pure,bio – doar câteva picături diluate în puţină apă,în care îţi înmoi periuţa. Nu înghiţi produsul,scuipă-l după curăţare şi apoi clăteşte gura cu apă curată.