Iată câteva plante care nu au nevoie de apă şi pentru care să optezi în cazul în care iubeşti florile, dar nu ai prea mult timp să le îngrijeşti:

Coada şoricelului

Este o plantă perenă care trebuie plantată toamna, din septembrie până în noiembrie, sau primăvara, de obicei în martie sau aprilie.

E nevoie să o uzi doar atunci când o plantezi, fiind o plantă care nu are nevoie de apă.


Crinul sălbatic

E o plantă cu flori mari portocalii, care trebuie plantată în locuri însorite primăvara sau toamna pentru a înflori în perioada verii. Nu are nevoie de apă, ploile ocazionale fiind mai mult decât suficiente pentru această floare care iubeşte căldura.


Salvia rusească

Înfloreşte de obicei în perioada iulie-octombrie, aşa că e recomandat să fie plantată înainte de sezonul cald. Nu are nevoie de apă, tot ceea ce trebuie să faci pentru a o îngriji este să o emondezi în martie.


Pojarniţa

Cunoscută în popor şi sub denumirea de iarba Sfântului Ion, pojarniţa are flori galbene şi poate fi plantată atât în locuri umbroase, cât şi însorite. Înfloreşte în iunie şi poate fi plantată în orice perioadă, exceptând toiul iernii, când temperaturile sunt la limita îngheţului. La fel ca la celelalte flori, nu are nevoie de apă.


Iarba mâţei sau cătşunica

E o plantă perenă aromatică, fiind renumită în special pentru proprietăţile ei afrodiziace. Poate fi plantată în perioada septembrie-noiembrie sau martie-aprilie. E nevoie ca la finalul verii să-i tai florile uscate, în rest natura are grijă de ea.Sursa foto: publicdomainpictures.net