Supa din legume verzi


Această reţetă poate fi făcută cu alimente verzi precum mazăre, spanac şi praz. Pentru un gust mai bun, mai poţi adăuga şi cartofi dulci. Aceste legume îţi vor menţine organismul sănătos şi îţi vor conferi o senzaţie de răcorire, când afară mercurul urcă în termometre. Dacă vrei, poţi improviza cu castravete, pătrunjel sau avocado, în cantităţile dorite. Nu numai că vei fi mai sănătoasă, dar şi pielea ta îţi va mulţumi, deoarece va căpăta strălucire.

Supă de roşii cu căpşuni


Deşi combinaţia de roşii şi căpşuni poate părea una dintre cele mai ciudate, această supă se poate să devină o adicţie pentru tine, cu gust dulceag şi intens. Atât căpşunile, cât şi roşiile conţin o cantitate mare de antioxidanţi, iar dacă mai adaugi şi mentă sau castravete, vei obţine un mix răcoritor şi hidratant.

Supă cremă de sfeclă


Nu numai că vei obţine o supă de culoare roz, dar te vei bucura şi de gustul inconfundabil al sfeclei, asta în cazul în care obişnuieşti să mănânci această legumă. Sfecla conţine vitamine şi minerale esenţiale, cum ar fi fosfor, magneziu, zinc. Pentru un plus de savoare, mai poţi adăuga ceapă, usturoi şi castraveţi.

Supă de lavandă şi pepene


Această supă rece este una dintre cele mai bune pentru vară. În timp ce pepenele este apos şi hidratant, lavanda comestibilă are un efect calmant şi liniştitor asupra organismului. Poţi decora această supă cu câteva afine, deoarece fructele sunt bogate în antioxidanţi şi te ajută să slăbeşti.

Supă de kiwi şi mango


Bogate în vitamine şi nutrimente, aceste fructe exotice pot fi ingredientele perfecte pentru o supă răcoritoare de vară mai diferită faţă de cele pe care obişnuieşti să le mănânci la prânz sau la cină. Nu numai că îţi vei lua porţia de vitamine şi minerale, dar vei avea şi mai multă energie. O poţi mânca cu crutoane sau pâine prăjită cu unt de arahide sau poţi pune şi puţin iaurt grecesc în ea, pentru a-i da o consistenţă cremoasă.

Sursă foto:
www.taste.com.au