Mulţi actori au cunoscut succesul odată cu apariţia în „Baywatch‟ - David Hasselhoff sau Pamela Anderson se numără printre cei care au cunoscut faima, cu ajutorul renumitei scene în care aleargă spre plajă. De asemenea, Erika Eleniak, frumoasa blondă care a interpretat-o pe Shauni McClain, un fost model apreciat, a fost rapid iubită de publicul anilor ’90. Treizeci de ani mai târziu, Erika, a atins vârsta de 51 de ani, dar arată şi se simte ca la 20.

Erika Eleniak, „fata drăguţă‟ de la Hollywood

Şi-a început cariera artistică jucând într-o simplă reclamă, însă publicul a îndrăgit-o imediat datorită aspectului său fizic, numind-o „fata drăguţă de la Hollywood‟ şi la scurt timp de atunci, actriţa Erika Eleniak a jucat în „E.T. The Extra-Terrestrial‟. Mai apoi, în „The Blob‟ şi în diferite seriale TV, inclusiv în „Charles in Charge‟, înainte de a obţine rolul lui Shauni.

Deşi era în culmile succesului, Erika a decis să abandoneze proiectul „Baywatch‟ pentru că nu îi plăcea direcţia în care o lua scenariul serialului. Rolul Erikăi a fost înlocuit la scurt timp de o blondă superbă, Pamela Anderson, despre care Eleniak a avut numai cuvinte de laudă la adresa ei. Aceasta a spus că Anderson era perfectă pentru rolul din film şi spunea, la vremea respectivă, că este sigură că publicul o s-o îndrăgească.

Când filmările pentru „Baywatch‟ s-au încheiat, una dintre dorinţele Erikăi a fost să joace cu actori de seamă, precum Steven Seagal, iar dorinţa i s-a împlinit. În anul 1992, Erika a început să lucreze cu acesta, dar şi cu alţi actori mari, precum Gary Busey sau Tommy Lee Jones. Până în prezent, actriţa a apărut în zeci de filme şi emisiuni TV, mai ales în: „Under Siege‟, „The Beverly Hillbillies‟ şi „Chasers‟. De asemenea, ea a jucat şi în „CSI: Miami‟ şi în „Desperate Housewives‟.

Cu ce se ocupă acum blonda din „Baywatch‟