Maro, burgund, verde, mov sau portocaliu sunt doar câteva dintre culorile pe care le regăsim în tabloul de toamnă. Dar cum le putem folosi într-un machiaj cât mai natural? Utilizând produsele potrivite şi echilibrând culorile de pe pleoape cu cele ale tonului feţei şi cu cele folosite la machiajul buzelor.

Culori de toamnă pentru paletele de make-up

Dacă începem cu tenul, este important de ştiut că toamna se poartă naturaleţea cu tentă bronzantă, mată. Paletele de make-up pe care le puteţi utiliza pentru conturarea feţei sunt Skin Shades sau Lolita. Acestea vă vor ajuta să obţineţi un aspect frumos conturat al tenului.

O paletă versatilă, Skin Shades poate fi folosită şi pentru machiajul ochilor, întrucât include nuanţe neutre de bej şi maro, uşor sidefate şi mate. Au o textură fină, cele mai deschise conţinând particule ce reflectă lumina şi lasă un aspect neted.

Pentru look-uri foarte naturale, se recomandă folosirea nuanţelor mai deschise din paletă pe pleoape mobilă, iar la realizarea umbrelor se pot folosi nuanţele uşor mai închise. Pentru o pigmentaţie mai mică a culorilor, aplicarea acestora pe pleoape sau pe ten se va face cu ajutorul unei pensule din păr natural, care nu reţine cantitate mare de produs.

Cele mai îndrăgite machiaje de toamnă

Unele dintre cele mai îndrăgite machiaje ale toamnei 2021 sunt cele în care efectul ombre este purtat nu doar la ochi, ci şi pe buze. Chiar dacă optezi pentru un machiaj cât mai simplist în zona ochilor, nu uita că trebuie să-l echilibrezi cu o culoare contrastantă pe buze pentru a nu risca să ai un aspect palid.

Ombre lips este una dintre cele mai îndrăgite tehnici de machiaj a buzelor, toamna. Cum o realizaţi: alegeţi un creion contur din aceeaşi paletă de culori cu cea a rujului, dar cu două nuanţe mai închis decât acesta. Conturaţi buzele cu creionul şi estompaţi-l uşor spre centrul buzelor. Mai apoi, aplicaţi rujul în centrul buzelor şi estompaţi-l uşor spre exterior. Îmbinarea celor două nuanţe trebuie să fie cât mai discretă.

Kitten-eye sau ”ochi de pisoi”este o reinterpretare a stilului de machiaj cat-eye. O linie de tuş mult mai simplu şi uşor de realizat, care începe de la jumătatea ochiului şi nu din colţul interior, cum este în cazul machiajului cat-eye. Un machiaj de toamnă perfect pentru un aspect cât mai ”clean” al ochilor.

Cum schimbă sprâncenele rezultatul final?

Importante nu doar într-un machiaj de toamnă, ci şi în general, sunt sprâncenele. Acestea conturează faţa şi evidenţiază trăsăturile.

Sprâncenele cu un aspect cât mai natural rămân în tendinţe în toamna anului 2021. Pentru a le face mai voluminoase şi perfect conturate, poţi folosi un gel de sprâncene şi o pensulă specială pentru trasarea firelor subţiri. Îţi recomandăm pensula Double 326 pentru a trasa linii cât mai subţiri, astfel încât aspectul final al sprâncenelor să fie unul natural.

Culorile pământii care ne duc cu gândul la natură sunt alegerea perfectă pentru un look natural, de toamnă. Îndrăzneşte să fii frumoasă în orice anotimp!