Ne plac pălăriile,pentru amprenta sofisticată,pentru faptul că scot din anonimat orice ţinută,pentru starea de spirit pe care parcă o transmit,ducându-ne cu gândul la boemia altor ani şi la eleganţa pură a altor timpuri. Astăzi,mixăm stilurile cu o rapiditate stranie,ştiind că ne plictiseşte consecvenţa şi că vrem să încercăm cât mai multe dintre ofertele magazinelor vestimentare,dacă tot ne sunt la îndemână şi ne e mai uşor ca oricând să găsim lucruri spectaculoase,la preţuri acceptabile. Pălăria,însă,are o versatilitate proprie,care îi permite să se muleze pe orice stil,atât timp cât nu e unul sport. În rest,ai deplină libertate!

Contrastul masculin/feminin

Look-ul boyish e revelaţia acestei ierni. Alege să mizezi pe contraste,purtând o vestă sau un sacou din dressingul iubitului,dar şi o bluză din mătase din garderoba proprie. Carourile british şi încălţările cu talpă plată se potrivesc perfect unui astfel de look. Şi nimic nu-l va completa mai bine decât o pălărie cu boruri mici,într-o nuanţă de bej sau de negru. Pentru un astfel de look,e de preferat părul strâns în coadă,cu câteva şuviţe rebele.

Mania retro

Miu Miu,Gucci sau Ralph Lauren au mizat,pentru acest sezon,pe întoarcerea în timp,mai precis în interesanţii ani 1940,în care se purtau umerii largi şi structuraţi,fusta creion,talia bine marcată printr-o curea subţire,imprimeurile florale,platformele,mănuşile lungi din piele,colierele şic,cu perle,genţile rigide. Construieşte-ţi un look total retro cu o pălărie cu boruri largi,în tonuri delicate de gri,lila,sau bej.

Eleganţa şic a anilor‘70

Considerăm incomparabile siluetele seventies,cu talii înalte,pantaloni largi şi coloraţi din velură sau din tweed,bluze din caşmir şi cămăşi cu gulere,cape,rochii şi fuste lungi,de inspiraţie folk. imprimeuri psihedelice,geometrice,florale,culorile toamnei,perfect mixate (galben-muştar,orange,caramel,maro,bordeaux,albastru petrol),platforme sau botine cu toc gros,genţi multicolore,ochelari oversize. Pentru un look şic,optează pentru o pălărie de fetru,în nuanţe de maro,mov închis,negru sau bordeaux,cu boruri ultralargi. Pălăriile cât mai minimaliste se potrivesc la fel de bine acestui stil al eleganţei pure.