Astfel, în cadrul unui interviu pe care i l-a acordat Simonei Gherghe, Anca Lungu a dezvăluit că ea şi partenerul ei de viaţă, dar şi copiii, sunt izolaţi la domiciliu şi a oferit detalii despre cum se desfăşoară lucrurile acolo.

„Anca Lungu locuieşte în Franţa, la Nisa. De marţi, toată ţară e în izolare la domiciliu. Asta înseamnă că oamenii pot ieşi la supermarket sau la farmacie doar pe baza unui permis special. Dacă poliţia te prinde că eşti în altă parte, te amendează. Anca mi-a povestit despre cum e viaţă în Franţa, zilele astea, dar şi cum s-a pregătit de carantină”, a scris Simona Gherghe pe contul de socializare, alături de care aataşat un video.

Ce face Andreea Berecleanu după ce a plecat de la Antena 1. Vedeta a surprins pe toată lumea

„Această izolare este valabilă pentru toată lumea. Au început de marţi la prânz. Preşedintele Macron a ţinut un discurs şi a anunţat că aceasta este măsura la care s-a gândit pentru a limita răspândirea virusului. Mă bucur că s-a luat această măsură. Din fericire, în Franţa sunt acum 8000 de cazuri, însă văd că ele cresc constant, dar nu se depăşesc 900- 1000 de cazuri pe zi. La cumpărături am ieşit ieri dimineaţă, când încă era voie. Este pustiu. Mă uit pe geam şi rar trece o persoană pe stradă. De ce? Pentru că regulile sunt foarte stricte.

Dacă vrei să ieşi la cumpărături, să alergi sau să îţi plimbi câinele, trebuie să te înregistrezi online şi trebuie să faci o declaraţie pe propria răspundere, în care îţi treci datele de identificare şi în care spui motivul pentru care ai ieşit afară. Dacă nu respecţi ceea ce precizezi, iei amendă”, a povestit Anca Lungu.

Coronavirus, cifre oficiale

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate şi externate ( 16 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi unul la Iaşi).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la Bucureşti, 2 la Cluj, 2 la Bistriţa Năsăud, 2 la Covasna şi câte unul la Iaşi, Dolj, Ilfov şi Constanţa.

Carmen Brumă te învaţă cum să te antrenezi acasă. Exerciţiile pe care le poţi faci şi tu, chiar în dormitorul tău

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 19 ani şi 67 de ani. Starea generală de sănătate a pacienţilor este bună.

La ATI, în acest moment sunt internaţi 6 pacienţi, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.