Apeşi des butonul „Snooze‟ ? Ce se întâmplă în corpul tău dacă amâni mereu alarma ceasului

1 shutterstock 551041420 jpg jpeg

Statisticile arată că petrecem aproximativ trei luni şi jumătate din viaţă apăsând pe butonul de amânare al alarmei (butonul Snooze). Ce spun specialiştii despre acest obicei, este sau nu sănătos?

Butonul Snooze este salvarea noastră atunci când ne dorim să mai avem parte de câteva minute de odihnă. Dacă nu eşti un fan al trezitului de dimineaţă, cel mai probabil butonul Snooze îţi este prieten. Disconfortul pe care sunetul alarmei ţi-l crează dimineaţa este înlocuit imediat cu un sentiment plăcut atunci când amâni să te trezeşti, însă este înşelător. 

Atunci când amânăm alarma, ne minţim singuri că ne va fi mai uşor să ne trezim peste câteva minute, însă vom fi şi mai obosiţi, decât dacă ne-am ridica din pat imediat după ce alarma a sunat.

Citeşte şi: Ai insomnii? Ce spune asta despre starea ta psihică şi de sănătate 

Cu aproximativ două ore înainte de trezire, corpul începe să se pregătească pentru o nouă zi. Temperatura creşte, iar organismul eliberează substanţe chimice, responsabile pentru a te simţi în formă. Dacă te ridici din pat, după ce ai auzit primele sunete, corpul este pregătit pentru o nouă zi, dar dacă vei apăsa butonul de amânare al alarmei şi te vei întoarce la somn, este posibil să te simţi obosit pe tot parcursul zilei.

Citeşte şi: Ce spune despre tine poziţia în care dormi şi cum este cel mai indicat să te odihneşti 

Un sondaj efectuat pe aproximativ 20.000 de persoane confirmă acest lucru. S-a demonstrat că persoanele care amână trezitul de dimineaţă, se simt mai obosite pe parcursul zilei, iar calitatea somnului din timpul nopţii le este afectată. Şi, deşi un pui de somn după ce ai apăsat butonul de amânare nu te va afecta serios, a face un obicei din asta, poate duce la probleme de sănătate. Când corpul nu are un program fix de culcare şi de trezire, somnul pe timpul nopţii este perturbat. Ca urmare, acest lucru poate duce la schimbări de metabolism şi la acumularea kilogramelor în plus. De asemenea, somnul perturbat creşte nivelul hormonilor de stres, ceea ce poate provoca leziuni ale pielii şi inflamaţii, arată Brightside.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Elizabeth Hurley  jpg
obiceiuri demodate jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Eva Mendes, Ryan Gosling  jpg
cuplu  foto   Shutterstock jpg
Singurul om inmormantat pe Luna  Sursa foto shutterstock 1454730908 jpg
Emmanuel Macron, Brigitte Macron  foto Shutterstock jpg
Matthew Perry, în comă două săptămâni colaj  Sursa   Shutterstock jpg
Robert Downey Jr, Susan Downey  jpeg
Camilla Parker jpeg
Click! Pentru Femei jpeg
Olivia Munn, Christie Brinkley  foto   Shutterstock jpg
Chuck Norris  foto   Shutterstock, Imdb jpg
Familia Regala, obiceiuri alimentare jpg
Sharon Stone și Billy Baldwin  foto   Shutterstock, Sliver (1993) jpg
haine jpg
Angelina Jolie jpg
Lily Allen  foto   Shutterstock jpg
probleme in cuplu jpg
menstruatie  jpg