Aşadar, sunt unele lucruri pe care nu trebuie să le faci cu verighta pentru că aduc ghinion în căsnicie. Iată care sunt acestea: 

Nu o da jos.Tradiţia spune că acestă bijuterie importantă nu trebuie dată jos de pe deget. După ce a fost sfinţită şi ai primit-o, este bine să o ţii în permanenţă pe deget. Deşi, uneori este dificil să faci asta. Se poate întâmpla că degetul să ţi se îngroaşe, ori să fii nevoită, din diferite motive, să renunţi la bijuterie.

Ai grijă să nu pierzi verigheta. Se crede că pierderea ei anunţă divorţul sau pierderea iubirii şi o căsnicie nefericită.

Nu da verigheta cu împrumut. Aduce ghinion şi ţie, şi celeilalte persoane dacă verigheta care ţi-a fost hărăzită doar ţie este dată cu împrumut. Cu atât mai puţin nu trebuie să o dai cuiva care se laudă că poate face vrăji cu verigheta ta ca să îţi meargă mai bine în dragoste.

Verigheta trebuie sfinţită. Se pare că dacă verigheta va suferi anumite transformări, dacă, spre exemplu, este mărită sau micşorată, ea trebuie să fie din nou sfinţătă de preot.

Se spune că femeile nu trebuie să îşi cumpere singure verigheta. Ele trebuie să facă asta împreună cu viitorul lor soţ. Dacă nu vor respecta această tradiţie, atunci viaţa lor împreună nu va fi una fericită.

De ce se poartă verigheta pe degetul inelar

Te-ai întrebat vreodată de ce cuplurile căsătorite poartă verigheta pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă? Schimbul de inele este un semn de dragoste şi de angajament, dar de ce trebuie să fie doar pe degetul inelar?

Există mai multe explicaţii de ce verigheta se poartă pe cel de-al patrulea deget de la mâna stângă, deoarece fiecare cultură are credinţele sale. Iată de ce se poartă verigheta pe degetul inelar.