Clanul Fonda-Longevivii de pe domeniile faimei

Cu mult înainte ca Jane Fonda să joace alături de tatăl ei,Henry,în filmul „Pe heleşteul auriu”,acesta îşi însemna cu succes drumul la Hollywood,cu filme clasice precum „Mr. Roberts” şi „12 oameni furioşi”. Henry s-a născut pe domeniile din Nebraska şi s-a mutat la New York în anii 1920,pentru a debuta pe Broadway.

În 1936,se căsătoreşte,pentru a doua oară în viaţă (dintr-o serie de cinci),cu Frances Ford Seymour (care ceva mai târziu se sinucide) şi devin părinţii aclamatului actor şi scenarist Peter Fonda şi ai lui Jane. Peter este tatăl lui Bridget Fonda,care,pentru câţiva ani,a dus mai departe moştenirea actoricească a familiei Fonda,jucând în filme ca „Reţeta fericirii”.

Clanul Bridges-Charismaticii de la televizor

Ca mulţi actori ai generaţiei sale,Lloyd Bridges a debutat pe Broadway înainte de a-şi începe cariera la televizor şi pe marile ecrane. Încă de la începutul anilor 1960,el s-a bucurat de propriul program pe CBS,intitulat „The Lloyd Bridges Show”,în care au apărut inclusiv fiii săi,actorii Beau şi Jeff Bridges.

Aceştia s-au folosit cu brio de zestrea (actoricească) primită de la tatăl lor,  jucând într-o serie de comedii şi drame,inclusiv în „Formidabilii Baker-Boys”,în care au apărut împreună. Ceva mai recent,Beau a apărut în episodul cu numărul 100 din „Neveste disperate ", iar Jeff a jucat în „Omul de oţel”.

Clanul Carradine- Actori din bunic în... nepoată

„Patriarhul” John Carradine ar fi putut să-şi deschidă propria şcoală de actorie,având în vedere numărul de urmaşi care au intrat în showbiz. Cunoscut pentru rolurile din „Fructele mâniei” şi „Omul care l-a ucis pe Liberty Valance”,Carradine a jucat în mai bine de 200 de filme,de-a lungul carierei sale,întinsă pe mai multe decenii. Fiii lui,David,Keith şi Robert,au cunoscut toţi ce înseamnă o carieră de succes. David a apărut în seria televizată a anilor '70,„Kung Fu”,dar şi în „Kill Bill”,pe când fratele său,Keith,a jucat într-o serie de drame şi a câştigat un Oscar pentru muzica pe care a compus-o. Robert nu s-a lăsat mai prejos,cu „Răzbunarea tocilarilor” şi producţia Disney „Lizzie McGuire”. Dinastia Carradine continuă şi astăzi,printr-o a treia generaţie hollywoodiană – fiica lui Keith,actriţa Martha
Plimpton. Întreaga familie a fost,în această vară,din nou,sub lumina reflectoarelor,când David,în vârstă de 72 de ani,a fost găsit mort în camera sa de hotel din Thailanda.