Usturoiul - bun pentru inimă şi oase

Usturoiul conţine vitamina B6 şi mangan , necesare pentru buna funcţionare a organismului. Consumul frecvent de usturoi reduce presiunea arterială şi este recomandat în perioadele epuizante şi stresante. De asemenea, contribuie la menţinerea nivelului de estrogen, care scade odată cu apariţia menopauzei, protejându-te împotriva osteoporozei. Tot ce trebuie să faci este să consumi zilnic aproximativ 1- 2 căţei de usturoi.

Roşiile protejează de arsurile solare

Un bol de salată de roşii conţine 47% din necesarul zilnic de vitamina A, 42% din vitamina C şi 11% din vitamina B. Vitamina a joacă un rol extrem de important în menţinerea sănătăţii şi frumuseţii pielii şi a părului, iar licopenul protejează pielea de arsurile solare. Vitamina B 9 ajută la creşterea şi la dezvoltarea celulelor, la prevenirea  cancerului de sân şi a depresiei, fiind recomandată în special femeilor însărcinate.

Varza de Bruxelles protejează împotriva cataractei

Varza de Bruxelles trebuie să facă parte din dieta ta, deoarece conţine o cantitate mare de vitaminele C şi K. Dacă o vei consuma frecvent, te va ajuta să ai ochi sănătoşi, putând preveni apariţia afecţiunilor oculare precum cataracta sau glaucomul. Graţie conţinutului de vitamina C, pielea va spori producţia colagenului, accelerând vindecarea leziunilor şi prevenind, totodată, ridarea prematură.

Cartofii protejează împotriva radicalilor liberi

Pentru a te convinge de beneficiile consumului de cartofi, află că 300 de grame de cartofi copţi la cuptor conţine o cantitate de aproximativ 50% de vitamina C şi 46% de vitamina B6 din necesarul zilnic. Datorită cantităţii mari de antioxidanţi pe care îi conţine, aceştia protejează organismul împotriva radicalilor liberi, care pot duce la infertilitate, dacă sunt în exces.