Un studiu realizat de Universitatea din Melbourne a constatat că 27% dintre femei nu se bucură de sex. Peste jumătate dintre femeile care au participat la studiu au recunoscut că eşecul în dragoste,imaginea corpului,disconfortul fizic în timpul actului sexualşi depresia sunt cauzele care le fac să taie sexul de pe lista de priorităţi.

Pe de altă parte,un alt studiu,realizat pe 1.000 de femei din America arată că doar 41% dintre femei sunt multumite de viaţa lor sexuală.

Iată care sunt cele mai comune cauze ale lipsei de chef de sex şi cum poţi remedia problema!

1. Eşti extrem de obosită

Uită de durerile de cap folosite ca scuză pentru a scăpa de sex. Problema e cât se poate de reală. O treime dintre femei sunt prea obosite pentru a mai avea chef de sex. Dr. Gabrielle Morrissey,expert în relaţii şi sex,spune că privarea de somn duce cu uşurinţă la scăderea apetitului sexual. 

Morrissey recomandă crearea unei rutine de dormit. Vezi care este cauza lipsei de somn,rezolvă acest aspect şi apoi te vei putea bucura iar de momentele intime alături de partener.

2. Eşti prea stresată

Stresul poate pune capăt romantismului potrivit sondajului WomanTALK. 23% dintre femei admit că le e imposibil să se gândească la sex atunci când au atâtea alte probleme pe cap. În realitate,exact de sex ai nevoie atunci când eşti stresată. Asta se datorează faptului că endorfinele eliberate în timpul actului sexual,precum şi intimitatea fizică,pot avea un impact semnificativ asupra scăderii nivelului de stres.

Morrissey spune că o partidă rapidă de sex este mai bună decât nimic. La început ar putea părea ca o corvoadă. Apoi,îţi dai seama că după doar 15 minute te vei simţi mult mai bine. Deci,acesta trebuie să fie unul din lucrurile de pe lista ta de destresare,la fel ca băile fierbinţi sau vizionarea unui film.

3. Eşti nesigură pe corpul tău

O imagine proastă a corpului este al doilea cel mai mare impediment pentru femei,atunci când vine vorba de sex,potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Melbourne. În timp ce doar 14% dintre bărbaţi recunosc că sunt preocupaţi de corpul lor în pat,peste 40% dintre femei susţin că nemulţumirea cauzată de aspectul fizic le taie cheful de sex.

Pentru a scăpa de această problemă,Morrissey spune că trebuie să faci câţiva paşi pentru a consolida încrederea de sine. Gândeşte-te la ceea ce îţi place cu adevărat la tine,spune ea. Ai picioare lungi,un păr des,sâni mari sau mâini fine? Atunci scoate aceste atuuri în evidenţă!