Întâlnirea dintre Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi Regele Rock'n' Roll ar fi putut fi un moment important în istorie. Într-o zi din 1962, Elvis Presley a primit o invitaţie specială de la Majestatea Sa de a veni în Marea Britanie. În cele din urmă vedeta americană a păşit oficial pe pământ britanic, dar numai pentru scurt timp pentru ca avionul său să fie alimentat cu combustibil pe aeroportul Prestwick, South Ayrshire, în 1960, în drum spre casă de la serviciul militar din Germania. Există, de asemenea, zvonuri că ar fi făcut o vizită secretă la Londra, dar nu s-a întâlnit niciodată cu Regina.

S-a întâlnit cu alte prinţese europene

Cu doi ani înainte ca Regina Elisabeta a II-a să-l invite pe Elvis în Marea Britanie, Regele chiar s-a îndrăgostit de o prinţesă scandinavă. Pe 11 iunie 1960, a luat o pauză de la filmarea celui mai recent film de la studiourile Paramount Pictures pentru a se întâlni cu prinţesele Margrethe din Danemarca, Astrid din Norvegia şi Margaretha din Suedia.

Prinţesa daneză avea doar 20 de ani pe atunci şi domneşte şi astăzi ca regină a ţării sale. La 50 de ani de la acea întâlnire, fiul ei, prinţul moştenitor Frederik, şi soţia sa, prinţesa moştenitoare Maria a Danemarcei, au anunţat naşterea gemenilor, prinţesa Josephine Sophia Ivalo Mathilda şi prinţul Vincent, pe 8 ianuarie 2011. Prinţul Frederik a glumit că ar fi trebuit să-l cheme Elvis pe fiul lor, având în vedere că acesta se născuse în aceeaşi zi cu marele artist.

Elvis, invitat la Royal Variety Show în 1962

Este puţin probabil ca Regina să-i telefonat în mod direct lui Elvis. Apelul a fost transmis managerului lui Elvis. Colonelul Parker a refuzat invitaţia regală. Acest lucru nu e o surpriză pentru fanii Elvis, deoarece managerul său i-a permis să părăsească ţara foarte rar şi să cânte doar în Canada. Este extraordinar faptul că una dintre cele mai mari vedete din lume n-a călătorit de fapt în lume şi n-a avut turnee mondiale. De fapt, managerul Parker, olandez de origine, n-a vrut să rişte să părăsească SUA şi să nu i se permită să se întoarcă. Prin urmare, s-a asigurat că Elvis nu va pleca în străinătate.

Citeşte şi:

De ce a murit Elvis? Adevăratul motiv are de-a face cu faptul că bunicii lui erau veri primari

Când a vizitat Londra în secret?