Într-un articol din The Cut, psihologul belgian Esther Perel a dezvăluit concluzia publicată în cartea sa State of Affairs: Rethinking Infidelity – că rata femeilor căsătorite care înşală a crescut cu 40% din anii '90 încoace, în timp ce numărul soţilor infideli a rămas acelaşi în tot acest timp.

Asemenea statistici n-au menirea de-a linişti pe nimeni care a fost trădat în acest fel de partener. Nu fac să dispară sentimentul avut când descoperi aventura extraconjugală pe care o are sau a avut-o cel de lângă tine. Însă ne prezintă motive pentru care femeile au înşelat, prin intermediul celor care chiar au trecut prin aşa ceva şi au ales să explice care a fost tentaţia în cazul lor. Mărturisirile lor au fost făcute publice de Huffpost.

„Soţul meu arunca cu chestii. Lovea lucruri. Spărgea obiecte. Mă înjura. Ţipa la mine. Ridica mâna asupra mea. Şi nu-l puteam opri. Nu eram îndrăgostită de bărbatul cu care l-am înşelat pe soţul meu. Dar mă trata aşa cum mi-am dorit să fiu tratată. (...) Relaţia noastră a fost strict sexuală. Nici măcar nu ne îmbrăţişam după sex... Dar mă respecta mai mult decât soţul meu. Aşa că, da, mi-am înşelat soţul. Dar nu l-am înşelat niciodată pe bărbatul cu care m-am măritat. L-am înşelat pe abuzatorul meu”, dezvăluie una dintre persoanele care au acceptat să vorbească despre acest subiect delicat.

„Mă înşelase şi el de mai multe ori, iar eu nu eram pregătită să-l părăsesc din cauza copiilor, aşa că m-am răzbunat şi eu culcându-mă cu altcineva. L-am păsăsit două luni mai târziu...”, a spus altcineva.