Înainte de-a fi o Kennedy sau Prima Doamnă a Statelor Unite, Jacqueline Bouvier era jurnalist la Washington Times-Herald. La acea vreme, J.F. Kennedy era un tânăr politician, care făcea parte din Congresul american şi avea mari ambiţii profesionale.


Kennedy şi Bouvier s-au întâlnit la o petrecere în 1952, oraganizată de Charles Bartlett, un coleg de-ai lui Jackie, care-şi propusese să le facă cunoştinţă celor doi. „Fratele meu s-a îndrăgostit pe loc de ea”, a precizat fratele mai mic al lui John, Ted Kennedy, conform celor publicate în cartea  America's Queen: The Life of Jacqueline Kennedy Onassis, scrisă de Sarah Bradford.


JFK a perceput-o pe tânăra jurnalistă ca pe o provocare, iar el adora provocările, în timp ce Jackie ştia că politicianul fustangiu îi va zdrobi inima, însă a considerat că el ar merita toată suferinţa pe care ar îndura-o. Într-un final, amândoi au avut dreptate.


La numai câteva luni după prima lor întâlnire, JFK şi Jackie au devenit un cuplu şi, în vara lui 1953, s-au logodit. Se potriveau de minune, amândoi fiind inteligenţi şi educaţi, lucru care a facilitat căsnicia lor. S-au căsătorit în dimineaţa de 12 septembrie 1953, în Newport, Rhode Island. Însă mariajul lor n-a fost deloc unul ideal... Cu toate astea, n-au divorţat niciodată.