Pisicile negre chiar aduc ghinion? Ce ţări le consideră norocoase

Iubitorii felinelor de casă știu că nu este nimic de care să se teamă, dar persistența credinței că pisicile negre aduc ghinion a rezistat secole în şie. Dacă în perioada de glorie a Egiptului antic, pisicile erau venerate, Inchiziţia Spaniolă a dus la apariţia multor superstiţii legate de ele.

image

Asocierea dintre ghinion și pisicile negre datează din secolul al XIII-lea, după cum explică Mentalfloss. În Evul Mediu, nu se știe exact cum și de ce pisicile au fost asociate cu diavolul, dar credința a fost atât de puternică, încât pisicile negre erau ucise în timpul pandemiei de ciumă neagră din jurul anului 1348 d.Hr. În mod ironic, sacrificarea pisicilor nu a făcut decât să agraveze ciuma, care era răspândită de rozătoare.

Pisicile negre, în folclor

Există o mulțime de mituri ţesute în jurul pisicilor negre de-a lungul istoriei. În folclorul scoțian există o zână cunoscută sub numele de Cat Sìth, o pisică neagră uriașă, cu o mică pată albă pe piept despre care se credea că are capacitatea de a fura sufletul unei persoane moarte înainte ca zeii să-l revendice. Această credință a dus la crearea ceasurilor de noapte și de zi pentru a păzi corpurile chiar înainte de înmormântare.

Te-ar mai putea interesa: Top 5 zodii care aduc ghinion în dragoste. Cum îşi pot creşte nativii şansele la relaţii durabile!

În multe dintre țările europene în care felinele sunt încă văzute ca aducătoare de ghinion, pisica neagră este un prevestitor de rău augur şi vei avea nenoroc atunci când o pisică neagră îți taie calea. Germanii au nuanţat această superstiţie, considerând că o pisică care trece de la dreapta la stânga drumul tău aduce veşti proaste, iar cea care trece de la stânga la dreapta aduce noroc.

În aceste ţări, pisicile negre aduc noroc!

Se pare că influența egiptenilor antici și dragostea lor pentru pisici s-au păstrat în unele culturi europene. Marinarii și soțiile lor credeau în puterea norocului a pisicii negre, unii pescari ținând astfel de pisici la bord, în timp ce femeile țineau acasă pisici negre pentru a avea parte de bunăstare.

Vezi și: Cei mai ghinionişti oameni din lume. Unul a supravieţuit pe Titanic ca să se scufunde cu alt vapor

Cultura japoneză onorează, de asemenea, pisicile negre ca simboluri ale norocului și sunt considerate ca fiind deosebit de importante pentru femeile singure, deoarece se crede că o pisică neagră atrage mulți pretendenți buni. În Rusia, toate pisicile sunt considerate norocoase.

FOTO: ShutterstockRecente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei foto Shutterstock jpg
bebeluș foto  Shutterstock jpg
Rachel McAdams  jpg
Leonardo DiCaprio foto  Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii jpg
Zac Efron jpg
Beyonce  foto  Instagram jpg
caine jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg