5 mituri despre mirosul de transpiraţie
Mirosul de transpiraţie este obiectul a numeroase mituri – lispite sau nu de fundament. Află ce e adevărat şi ce nu despre acest subiect.
Mit 1:Cu cât te speli mai des,cu atât miroşi mai tare
E un neadevăr. Prin spălare,scade numărul bacteriilor de pe piele,deci scad mirosurile. Pe de altă parte,o igienă intimă excesivă perturbă flora vaginală,esenţială în lupta contra infecţiilor.
Mit 2: Părul de la subraţ creşte mirosul neplăcut
Afirmaţia e adevărată. Firele de păr de la subraţ absorb mirosurile. Cu cât părul de la subraţ e mai des,cu atât mirosurile sunt mai persistente.
Mit 3:Transpiraţia miroase urât
Fals.Transpiraţia înseamnă,în principal,procesul de evaporare a sudorii compuse în special din apă sărată. Deci nu transpiraţia,în sine,nu miroase urât. Mirosurile respingătoare provin de la bacteriile care trăiesc şi se acumulează sub piele,şi al căror număr e mai mare la subţioarăşi în zona inghinală.
Mit 4:Deodorantele opresc mirosurile
Adevărat. Aceste produse de îngrijire astupă porii pielii cu ajutorul diverselor săruri din compoziţia lor. Neutralizează bacteriile prin intermediul alcoolului pe care-l conţin şi acoperă mirosurile cu parfum.
Mit 5:Mirosurile puternice sunt semn de boală
Afirmaţia e adevărată. Ciupercile,care se pot instala în zonelecalde şi umede ale corpului – la subţioară,spre exemplu – pot produce mirosuri caracteristice,neplăcute.