Remedii naturale împotriva transpiraţiei

1 58821 original jpg jpeg

Temperaturile ridicate sunt o adevărată provocare pentru tine şi nu găseşti nicio soluţie pentru transpiraţia abundentă? Iată aici câteva soluţii din farmacia naturii, foarte eficiente împotriva acestei probleme cauzate de căldura excesivă.

Mai multe studii britanice recente au evidenţiat efectul nociv al parabenzenului şi aluminiului,substanţe care se găsesc în produse cosmetice antiperspirante. Şi atunci ce e de făcut? Ai la îndemână soluţii naturale şi eficiente pentru această problemă cu care te confrunţi în fiecare vară.

Deodorant din piatră de alaun

Piatra de alaun este un cristal natural extras din minele asiatice,foarte eficient împotriva transpiraţiei şi a mirosurilor neplăcute. Cum o foloseşti! Umezeşti piatra şi o aplici pe zonele axilare.  Aceasta lasă pe piele un strat fin de sare,deosebit de eficient împotriva bacteriilor responsabile pentru mirosul neplăcut.

Pelicula de sare depusă pe corp este extrafină şi nu împiedică în niciun caz procesul de transpiraţie şi nici nu lasă urme pe hai­ne. De asemenea,piatra de alaun calmează arsurile şi are efect hemostatic pe rănile deschise.

Băi cu frunze de nuc

Fierbi 300 g de frunze verzi  de nuc într-un litru de apă,timp de 10-15 minute. Laşi infuzia să se răcească 30 de minute,apoi o torni în apa de baie. Stai 15 minute în apă,pentru ca substanţele active din frunzele de nuc să acţioneze asupra glandelor sudoripare şi să înlăture mirosurile neplăcute. Această infuzie are şi un puternic efect dezinfectant.

 Tinctură de salvie

Salvia este recunoscută pentru proprietăţile ei active care combat transpiraţia excesivă şi bufeurile de menopauză. Pui câteva picături de tinctură pe un tifon şi îl aplici la subraţ în fiecare dimineaţă. O infuzie de salvie băută în fiecare zi,timp de o lună,te va ajuta la menopauză să ţii sub control bufeurile.

Comprese cu suc de lămâie

În lămâie se găsesc câteva substanţe active care anihilează mirosurile neplăcute. De aceea,în fiecare dimineaţă înmoaie o compresă în suc de lămâie,aplic-o la subraţ şi las-o câteva secunde. La fel de eficiente sunt uleiul esenţial de lămâie şi cel de mandarine,pe care le poţi folosi zilnic.

«Deodorant»   cu aloe vera

Această plantă renumită pentru virtuţile ei terapeutice are efect astringent,deoarece strânge porii şi controlează glandele sudoripare. De asemenea,este un antiseptic eficient,inhibă dezvoltarea bacteriilor şi reechilibrează Ph-ul pielii. În fiecare dimineaţă,zdrobeşte o frunză de aloe,aplic-o la subraţ pentru 5 minute şi clăteşte cu apă rece

Decoct din coajă de stejar

Fierbi 50 g de coajă de stejar într-un litru de apă timp de 20 de minute,o laşi puţin să se răcească,apoi îţi ţii picioarele în această soluţie timp de 30 de minute.

Acest decoct este foarte eficient în combaterea transpiraţiei şi a mirosurilor neplăcute ale picioarelor,având un puternic efect deodorizant şi astringent. Dacă porţi şosete de bumbac,clăteşte-le cu acest decoct.



Recente

ashley graham, sotul si copiii  foto   Instagram jpg
Paris Hilton  jpg
Tiger Woods  sursa   Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark  jpg
01   coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie  sursa   Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron  jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow  sursa   Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei  sursa   Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal  Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1  sursa   Instagram jpg
Christie Brinkley 1 jpg
Hailey Bieber  sursa   Instagram jpg
shutterstock 1277056432 jpg