Foarte multe persoane ajung să sufere de insomnie sau de alte tulburări ale somnului. Dacă şi tu eşti în căutarea somnului de calitate, odihnitor, acestea sunt remediile pe care le ai la îndemână pentru a te odihni:

Ceaiuri de relaxare

Ceaiurile care te ajută să te destresezi şi relaxezi sunt o variantă bună pentru a adormi. Acestea trebuie consumate cu aproximativ o oră înainte de culcare, de preferat calde. Printre cele mai eficiente ceaiuri de relaxare se numără ceaiul de muşeţel. Acesta este bogat în uleiuri esenţiale şi funcţionează ca un antispastic, relaxând nervii periferici şi muşchii, având un efect de relaxare asupra întregului corp.

De asemenea, ceaiul de muşeţel are şi un efect pozitiv asupra sistemul digestiv, ajutând la calmarea acestuia.

Sedative naturale

Aceste sedative sunt folosite ocazional. Valeriana este de departe cel mai bun sedativ natural.

Mare atenţie însă, acesta trebuie folosit, cum spuneam, ocazional, deoarece o folosire frecventă duce la probleme de sănătate mai grave.

Terapii pentru sistemul nervos

Nervinele erau plantele folosite în medicina tradiţională pentru calmarea sistemului nervos, având un efect calmant şi relaxant.

Există multe medicamente naturiste pe bază de nervină care relaxează sistemul nervos, dar acestea trebuie luate ocazional şi nu în fiecare seară deoarece pot crea dependenţă.