Cele mai bune ceaiuri de iarnă pentru boli de sezon

1 66751 original jpg jpeg

Când te întorci acasă zgribulită de frig, o cană de ceai fierbinte te linişteşte şi te încălzeşte în timp record. Iată ce alegeri să faci pentru a scăpa de probleme minore de sănătate care apar adesea iarna!

Ceai de tei,pentru răceală,dureri de gât şi tuse

Infecţiile simple la nivelul nasului şi gâtului trec mai uşor dacă bei 3-4 căni de ceai de tei pe zi. Prepararea este simplă. Iei o linguriţă de frunze şi flori de tei uscate şi mărunţite şi le laşi 15 minute în apă clocotită,într-un vas acoperit.

Ceai de ghimbir,în caz de infecţii

De încercat nu doar când vrei să slăbeşti sau când ai greţuri,ceaiul de ghimbir îţi ajută organismul să luptă contra virusurilor. Găseşti rădăcină de ghimbir în marile magazine. Tai o felie de circa un centimetru pe care o toci,apoi o pui într-o cană cu apă caldă. Infuzian-ar trbui să dureze mai mult de 5 minute,pentru că este posibil ca băutura să aibă un gust prea picant.

Ceai de muşeţel,util în indigestii

Muşeţelul,alături de gălbenele şi mentă sunt de ajutor când ai probleme de digestie. Ceaiul de muşeţel făcut din o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită calmează spasmele intestinale,stopează stările de greaţă. Mai mult,compensează pierderile de lichide apărute în urma diareei.

Ceai de urzică,pentru imunizare şi detoxificare

Urzica este o plantă extraordinară,revitalizantă,care stimulează imunitatea şi favorizează eliminarea toxinelor din organism. Dacă nu-ţi este pe plac gustul ceaiului de urzică,asociază-i scorţişoară,un bun antibacterian.

Ceaiul de rozmarin şi mentă stimulează digestia

Pentru ameliorarea digestiei şi pentru decongestionarea ficatului şi bilei,rozmarinul sub formă de ceai face minuni. Un gust mult mai bun îl obţii dacă pui şi câteva frunze de mentă în ceai. Savurează-l pe îndelete la finalul meselor principale.

Ceai de levănţică,pentru un somn odihnitor

Levănţica este o alegere bună când vrei să scapi de insomnie,de stres,de nervozitate şi anxietate. Este util şi pentru proprietăţile antiseptice. Bea pe îndelete un ceai de levănţică înainte de culcare şi vei simţi pe dată efectele lui uimitoare.

Ceai de busuioc şi cimbrişor,când tuşeşti

Pentru căile respiratorii şi pentru digestie ceaiul de busuioc şi cimbrişor sunt ideale. Le redau echilibrul pierdut şi-n plus te linişteşte,mai ales dacă te confrunţi cu o tuse sâcâitoare. La o cană de apă clocotită pui o linguriţă de busuioc uscat şi o jumătate de cimbrişor. Peste 15 minute,strecori infuzia,o laşi puţin la răcit şi o bei. Cel mai bine este să bei ceaiul după masă,iar în tratarea tusei,este bine să iei trei căni de infuzie pe zi.



Recente

femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg