Cum îmbunătăţeşti circulaţia sangvină

1 69118 original jpg jpeg

Fie că afară e frig, fie nu, îţi simţi mai tot timpul mâinile şi picioarele reci. Acesta este un semn că sângele ajunge mai greu la extremităţile corpului. Însă, din fericire, neplăcerea cu care te confrunţi poate fi ţinută sub control.

Proasta circulaţia a sângelui este însoţită adesea de simptome precum mâini şi picioare reci,dureri de cap,amorţeală a membrelor şi vindecarea foarte lentă a rănilor. Netratată,această problemă poate fi un factor de risc în declanşarea infarctului,a atacului cerebral sau a aterosclerozei (depuneri de grăsime pe pereţii interiori ai vaselor de sânge).

Cauze

Dacă te confrunţi cu proasta circulaţie a sângelui,primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să depistezi cauza. În unele situaţii,circulaţia sangvină deficitară este moştenită genetic,însă,de obicei,factorii cei mai comuni sunt fumatul,stilul de viaţă sedentar şi obezitatea. Aceştia duc în timp la îngustarea arterelor,lucru care nu mai permite vaselor sangvine să transporte suficient sânge bogat în oxigen către toate organele vitale.

Ce suplimente poţi lua

Magneziul este indicat în această problemă,fiindcă ajută la buna funcţionare a sistemului nervos,îmbunătăţeşte capacitatea mentală,ameliorează amorţelile şi crampele de la nivelul membrelor,prevenind apariţia aterosclerozei şi a infarctului miocardic. Aşadar,discută cu medicul tău pentru a-ţi stabili doza optimă de magneziu pe zi. 

La fel de eficiente sunt şi suplimentele care conţin acizi graşi Omega-3,fiindcă stimulează circulaţia sângelui către extremităţi,menţin în limite normale nivelul colesterolului,scad inflamaţiile din corp şi reduc durerile articulare ori musculare.

Citeşte şi:

Slăbeşte în funcţie de grupa sangvină!

Remedii naturale pentru detoxificarea sângelui şi ficatului

Rolul masajului terapeutic

O metodă eficientă de stimulare a circulaţiei sangvine este masajul terapeutic. Efectuată cu regularitate,această procedură medicală folosită încă din antichitate previne apariţia venelor varicoase (vase dilatate şi dureroase) de la nivelul picioarelor. În plus,masajul contribuie la buna funcţionare a sistemului limfatic,care ajută organismul să lupte  împotriva infecţiilor.

Sfatul specialistului

Dr. Nelu Merliu,medic primar medicină internă,Centrul Medical Medsana

Tel:021.9607

Circulaţia sangvină se referă atât la circulaţia venoasă,cât şi la cea arterială,fiecare din cele două fiind cauzate de un număr foarte mare de afecţiuni. Pentru un diagnostic corect şi,implicit,un tratament adecvat,este necesar un consult la medicul specialist. Ca măsuri generale de activare a circulaţiei sângelui se recomandă oricărei persoane,indiferent de vârstă,exerciţiile fizice moderate,aplicarea unor manevre şi procedee specifice (acestea se stabilesc de comun acord cu medicul în funcţie de istoricul pacientului) şi duşurile scoţiene (alternarea de apă rece şi apă caldă). Toate acestea stimulează circulaţia sangvină la nivelul fiecărui organ,menţin elasticitatea pielii şi îmbunătăţesc sănătatea articulaţiilor şi a musculaturii.



Recente

femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg