Cacaua are un conţinut bogat în antioxidanţi,recunoscuţi pentru faptul că luptă împotriva radicalilor liberi şi împiedică procesul de îmbătrânire. Pentru a beneficia de conţinutul bogat de minerale al boabelor de cacao,trebuie să le cumperi pe cele care n-au fost supra-procesate.

Pudra de cacao crudă o găseşti la plafar sau de vânzare pe internet. Costă mai mult decât cea din magazine,dar are nenumărate proprietăţi antioxidante.

Dacă ai un ten cu probleme şi vrei să scapi de supărătoarele coşuri de pe faţă,amestecă o lingură cu pudră de cacao crudă împreună cu o linguriţă cu miere de albine,10 g de fulgi de ovăz măcinaţi şi două linguri cu iaurt gras. Masează cu acest amestec faţa,las-o să acţioneze un sfert de oră,după care te speli cu apă caldă.  Aplică masca o dată pe săptămână şi vei fi mulţumită de rezultate.

În plus,pudra de cacao este bună şi dacă ai pielea uscată. Ca să-ţi hidratezi corpul,adaugă o lingură cu pudră de cacao şi trei sferturi dintr-o cană cu lapte praf în apa din cadă.