„Nimic nu face o femeie mai frumoasă decât credinţa că este frumoasă”, scria Sophia în autobiografia ei. Încrederea în forţele proprii face oricând diferenţa. Din păcate, multe femei nu sunt conştiente de talentele interioare pe care le au, preferând să nu le arate lumii şi privându-se astfel de potenţialul lor maxim. Sophia a făcut exact invers şi nici astăzi nu încetează să uimească prin perseverenţa şi pofta de viaţă. Astfel, recent a apărut în noul film al fiului ei, Edoardo Ponti, demonstrând că vârsta este doar un simplu număr. Iată câteva dintre secretele acestei doamne, secrete pe care orice femeie le poate prelua şi experimenta pentru sine:

1. Pielea sănătoasă înseamnă hidratare

Poate te-ai săturat să vezi peste tot acest termen, dar dacă nu înţelegi importanţa hidratării, pielea o să te „răsplătească‟ cu riduri înainte de timp şi imperfecţiuni inutile. Sophia a menţionat des cât de mult îi place să folosească uleiul de măsline în ritualul de frumuseţe. Nu este o surpriză faptul că actriţa a susţinut folosirea uleiului de măsline organic, presat la rece, iar rădăcinile ei mediteraneene şi-au spus clar cuvântul.

În afară de a-l folosi la prepararea mâncărurilor, ea îl foloseşte şi pentru îngrijirea pielii. Strecoară ulei de măsline în crema de noapte pentru faţă sau utilizează-l alături de balsamul pentru corp. Loren ştie că proprietăţile antioxidante şi conţinutul crescut de vitamina E fac diferenţa. La fel poţi face şi tu, iar noi îţi sugerăm să nu pierzi din vedere nici hidratarea buzelor, de care multă lume uită. Foloseşte înainte de culcare un balsam buze şi o picătură de ulei de măsline.

2. Dormi suficient

De câte ori nu-ţi privezi corpul de odihnă suficientă? După o zi lungă la birou, adormi târziu în noapte şi dimineaţa te trezeşti epuizată. Comportamentul acesta distructiv face rău, niciodată bine. Chiar dacă spui că te-ai obişnuit, la un moment dat sistemul imunitar va ceda, iar organismul nu va rezista presiunii la care este supus. Cercetătorii consideră că opt ore pe noapte sunt suficiente pentru a-ţi reîncărca bateriile, dar somnul odihnitor este acela în care eşti liniştită şi nu te trezeşti des pentru a merge la baie sau a bea apă. Fă-ţi un program fix şi încearcă să te ţii de el. O lună de zile trebuie să treacă pentru ca organismul să se înveţe cu noua rutină. Sophia se culcă devreme şi doarme suficient, ştiind cât de important e somnul pentru sănătate şi vitalitate.

3. Cunoaşte-ţi trăsăturile bine

Ochii mari şi expresivi ai actriţei sunt faimoşi în lume, iar când aceasta a debutat în lumea filmului, machiajul ochilor a devenit un adevărat trend încercat de milioane de femei. Doar că atunci când copiem un trend marketat de o persoană publică, pierdem din vedere esenţialul: anume că fiecare femeie este unică şi că nu o să arătăm niciodată ca persoana pe care o admirăm. Mai mult, ceea ce i se potriveşte lui Loren ţie s-ar putea să nu îţi amplifice frumuseţea. De aceea, încearcă să îţi evaluezi în mod real chipul şi să-ţi cunoşti trăsăturile. Doar aşa vei şti pe ce anume să mizezi şi să pui în evidenţă, dar şi ce anume să ascunzi.

Actriţa declara des că frumuseţea se găseşte în interior şi se reflectă în privire. Câtă dreptate are! Un suflet liniştit se vede la exterior, iar femeia cu adevărat frumoasă este cea care ştie cine e.

Sursă foto: Pexels