Tratamente de frumuseţe cu miere

 

În cazul acneei– proprietăţile antibacteriene ale mierii,fac din aceasta un excellent produs de curăţare. Aplică mierea direct pe zonele cu probleme şi clăteşte-ţi tenul,cu apă călduţă,după 15-20 de minute.

 

În cazul cicatricilor– mierea are efecte asemănătoare înălbitorului de rufe,numai că nu-ţi va afecta pielea. Ba din contră,le va trata în aşa fel încât să îşi estompeze culoarea. Aplică miere pe cicatrice şi las-o să acţioneze 5-10 minute.

 

Hidratează– lichidul auriu este emollient,hidratant şi calmant. Îl poţi folosi pe post de mască de faţă sau îl poţi integra în alte măşti,ca şi component principal.

 

Balsam de păr– mierea poate fi folosită şi pe post de balsam de păr,lăsându-l mai moale şi mai strălucitor. Amestecă 1 lingură de miere cu 2 două de ulei de măsline şi aplică mixul pe toată suprafaţa părului. Clăteşte-te după 20 de minute.

 

Nuanţator pentru părul blond– datorită efectului său de “înalbire”,mierea îţi poate deschide cu o nuanţă sau două culoarea părului. Amestecă 1 lingură de miere cu 6 linguri de apă distilată şi aplică mixul pe părul umed. Clăteşte-te după 60 de minute. Repetă acest procedeu în fiecare săptămână,iar pentru rezultate un pic dramatice,poţi adăuga şi 1 lingură de scorţişoară.

 

Tratează cearcănele– aplică pe zonele întunecate un mix,în părţi egale,de miere şi ulei de migdale dulci.

 

Tratamente de frumuseţe cu propolis

 

Propolisul,produs de albine pentru a-şi proteja stupii,poate fi folositîn scopuri dermatologie,cum ar fi regenerarea pielii,tratarea ulceraţiilor pielii,rănile deschise şi leziunile,dar şi pentru a spori imunitatea şi proteja ficatul.

 

Mască pentru ten

2 linguri de argilă verde

½ linguriţă praf de alge marine

½ linguriţă polen de albine

½ linguriţă de miere

½ linguriţă ulei

6 picături de propolis de albine

6-8 picături ulei esenţial

puţină apă

Amesteci toate ingredientele uscate. Le adaugi pe cele umede,cu excepţia apei şi amesteci bine. Adaugi şi apa,câte un pic,până obţii o pastă omogenă,dar nu foarte subţire. O aplici pe faţă şi stai cu masca 10 minute înainte să o speli cu apă călduţă.

 

Tratamente de frumuseţe cu polen

 

Datorită conţinutului bogat în substanţe nutritive,vitamine şi antioxidanţi,polenul poate fi integrat cu uşurinţă în compoziţia măştilor faciale,de întreţinere. Polenul,alături de miere,previne apariţia ridurilor,tonifică pielea şi o hrăneşte.

 

Mască pentru prevenirea îmbătrânirii tenului

1 lingură miere

1 lingură polen

Amestecă o lingură de miere cu una de polen,fin. Aplică pe ten şi las-o să acţioneze cel puţin 30 de minute. Clăteşte cu apă călduţă.