Varză roşie tocată

Ingrediente de care ai nevoie

2 verze

1 pahar cu oţet

500 ml apă

sare

piper boabe

Mod de preparare

Apa cu oţetul,sarea şi boabele de piper se fierb şi se toarnă peste varza tocată fâşii de 1-2 cm. Compoziţia se adaugă în borcane,apoi acestea se sigilează şi se pun în cămară. Varza tocată se va servi ca salată.

 

Varză roşie murată

Ingrediente de care ai nevoie

4-5 verze tăiate în 4 felii

apă rece

hrean

piper

sare

mărar uscat

Mod de preparare

Prepară o saramură rece din apă şi sare şi toarn-o peste feliile de varză ce sunt aşezate în borcan cu feliile de hrean,boabele de piper şi mărarul uscat. Lasă borcanul în cămară o săptămână şi uită-te zilnic să nu fermenteze foarte tare şi să iasă din borcan. După ce varza s-a înmuiat bine,se sigilează borcanul. Zeama de varză roşie o poţi folosi să acreşti ciorba de legume,pentru a-i da un gust deosebit. Varza murată se toacă şi se serveşte ca salată.