Permite-i să greşească

Se întâmplă des ca cei mici să facă lucruri greşite,dar asta tocmai din cauza faptului că nu au experienţă de viaţă şi nu ştiu cum să gestioneze singuri unele situaţii. Asta nu înseamnă că trebuie să stai mereu cu gura pe fiul sau fiica ta,să îi cerţi sau să îi tragi la răspundere. Atunci când lucrurile nu merg bine,arată-i de ce a greşit şi încurajează-l să o mai facă. În acest fel,tu îi vei putea explica de fiecare dată cum trebuie să se poarte iar el nu va mai fi atât de stresat.

Nu îl mai dădăci

Dacă eşti un părinte obsedat de control,care vrea să ştie tot ce face copilul său,ar fi bine să te opreşti din acest obicei. Este bine să îţi laşi juniorul să facă singur diferenţa dintre bine şi rău,pentru că îi va folosi pe viitor. Cu cât îl ţii în frâu mai mult,cu atât se va dezlănţui când va scăpa.

Învaţă-l să fie curajos

Dacă micuţului tău îi este frică până şi de umbra lui,trebuie să lucrezi la personalitate. Încearcă să îl încurajezi,în primul rând,în tot ceea ce face,să îl înveţi să aibă încredere în propria persoană şi să gândească pozitiv. Este foarte important ca atunci când se află în primejdie sau într-o situaţie dificilă,să nu se panicheze şi să îşi asculte propriile trăiri. Cu mult calm şi stăpânire de sine,va reuşi să treacă peste orice obstacol.

Fii tu curajoasă

Nu poţi să îi dai lecţii despre curaj copilului tău,dacă tu însăţi nu eşti o fire curjoasă şi netemătoare. Cu toţii avem frici,fobii sau simple ezitări,însă trebuie să le arătăm copiilor noştri că suntem mame puternice,cu scopul de a le fi un exemplu.

Sursă foto: discov-her.com