Info:Oamenii de ştiinţă spun că există numeroase produse cancerigene în casă noastră,de la produsele de curăţenie până la odorizante.

 

Odorizantele

 

Potrivit unui raport recent,multe dintre odorizantele pe care le folosim în casă,în mod regulat,conţin compuşi cu potenţial carcinogen. Marea majoritate a acestora,chiar unele care nu conţin parfum,au de fapt anumite substanţe numite ftalaţi. Acestea au consecinţe asupra sănătăţii,majoritatea dintre ele afectează sistemul reproducător şi respirator.

Poţi să înlocuieşti astfel de produse cu soluţii pe care le poţi prepara acasă. Pune apă distilată şi câteva picături de ulei esenţial într-un  pulverizator. Agită bine amestecul înainte de fiecare utilizare şi pulverizează de fiecare dată când vrei să împrospătezi aerul.

 

Lumânările

 

Alte produse,potenţial periculoase şi toxice din casa ta sunt lumânărileparfumate. Plumbul poate fi periculos pentru sănătate. Chiar dacă în anumite ţări vânzarea de lumânări ce conţin plumb a fost interzisă,este bine să eviţi astfel de produse,mai ales că în compoziţia acestora se găsesc zeci de toxine dăunătoare şi cancerigene.

 

Perdele de duş şi alte materiale plastice

 

Poţi recunoaşte policlorura de vinil din abrevierea PVC. Cu toate că acesta pare inofensivă,atunci când este utilizată în medii care pot elibera compuşii cancerigeni toxici,acest plastic ar putea deveni o bombă cu ceas.

Perdele de duş conţin PVC şi alţi compuşi toxici care se pot fi elibera în timp ce faci duş. Aceste toxine pot afecta sistemul reproducător şi pe cel respirator.

 

Soluţii de curăţare a ţesăturilor

 

Multe produse destinate curăţării ţesăturilor conţin un produs numit percloretilena pentru îndepărtarea petelor. Oamenii de ştiinţă spun că această substanţă duce,în timp,la dezvoltarea cancerului pulmonar. Bicarbonatul de sodiu combinat cu oţet este eficient pentru îndepărtarea murdăriei şi a petelor.