Baie calmantă

250 ml de oţet de cidru
2 lămâi verzi
2 grepfruturi

Stoarce lămâile şi grepfruturile,adaugă oţetul de cidru şi varsă întregul amestec în apa în care urmează să te îmbăiezi. Este un excelent remediu revitalizant şi calmant,mai ales dacă ai pielea mai grasă. Repetă la câteva zile întreg ritualul.

Baie relaxantă

3 mâini de flori de tei uscate
1 mână de flori de portocal uscate

Lasă aceste flori uscate să se infuzeze,preţ de 20 de minute,în apă caldă,înainte de a le adăuga în apa de baie. Acest preparat te relaxează complet,de aceea este recomandat cu precădere înainte de culcare. Acelaşi efect îl au şi florile de lavandă.

Baie detoxifiantă

1 pumn de alge brune
8 picături de ulei esenţial de cimbru

Bogate în oligoelemente (sulf,magneziu şi mangan),algele brune şi uleiul de cimbru adăugate în apa de baie au efect detoxifiant. Acelaşi efect îl au şi sarea de mare,zeama de la o lămâie şi o lingură de bicarbonat de sodiu,adăugate în baia ta de seară. 

Baie tonică

1 mână de mentă
1 mână de rozmarin
1 litru de apă

Pune într-un litru de apă menta şi rozmarinul şi lasă-le să fiarbă acoperite,la foc mic,aproximativ 15 minute. Îndepărtează de pe foc infuzia obţinută,strecoară compoziţia,iar lichidul varsă-l în apa ta de baie. Are un efect tonic garantat,aşa că ori de câte ori eşti epuizată fă-ţi o baie cu mentă şi cu rozmarin.

Baie condimentată

2 linguri de scorţişoară
10 picături de ulei esenţial de cuişoare

Scorţişoara şi cuişoarele sunt recunoscute pentru efectul de căldură pe care ţi-l dau,aşa că în zilele reci de toamnă,fă-ţi o baie care să te încălzească imediat. Este suficient să adaugi scorţişoară pudră şi uleiul esenţial de cuişoare în apa fierbinte. Acest efect se datorează substanţelor active din cele două condimente,care stimulează circulaţia sângelui.