În scop terapeutic este folosită rădăcina de lemn-dulce,întrucât conţine flavonoide (antioxidanţi importanţi),un amestec de săruri de potasiu şi de calciu,aminoacizi,glicerizină,polizaharide,uleiuri esenţiale şi alte substanţe esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.

Compusul activ din lemnul-dulce este glicerizina,care are cele mai multe proprietăţi terapeutice,cum sunt cele expectorante,antiinflamatoare,de fluidizare a secreţiilor bronhice şi de stimulare a glandei corticosuprarenale (situată la polul superior al rinichilor).

1. Te apără de infecţiile respiratorii

În sezonul rece,sistemul imunitar este mai vulnerabil în faţa răcelii şi a gripei,însă o cură cu pulbere de lemn-dulce te fereşte de infecţiile respiratorii,graţie numeroaselor substanţe nutritive pe care le conţine.

Pulberea se obţine prin măcinarea fină a rădăcinilor uscate,cu ajutorul unei râşniţe. Apoi,se depozitează în borcane închise ermetic,în locuri ferite de lumină,pentru a-şi păstra principiile active. Din pulbere se administrează câte o jumătate de linguriţă,de 3-4 ori pe zi,într-o cură de 14 zile.

Descoperă ce alte boli poţi trata cu lemn-dulce pe clicksanatate.ro.