Durău

Durău este o staţiune turistică aflată în judeţul Neamţ,la o distanţă de doar 6 km faţă de comuna Ceahlău şi la doar 35 de km faţă de oraşul Piatra Neamţ.

Fiind amplasată într-o zonă montană,localitatea s-a dezvoltat la o altitudine medie de 800 de metri,chiar la poalele Masivului Ceahlău şi aşteaptă să fie vizitată de către turişti atât în sezonul rece,cât şi în sezonul cald.

Datorită zonei în care se află,staţiunea beneficiază de un climat subalpin cu aer ozonat,curat şi tonic stimulant,elemente de cură naturală ideale pentru petrecerea unui concediu de odihnă şi relaxare departe de zgomotul şi aglomeraţia din marile oraşe.

Pe lângă odihnă,staţiunea este recomandată şi pentru cei care suferă de afecţiuni precum nevrozele astemice,stări de slăbiciune fizică sau intelectuală,anemii şi altele,dar şi pentru practicarea sporturilor de iarnă în sezonul rece (schi,saniuş etc.),aici existând pârtii de schi atât pentru începători,cât şi pentru avansaţi (Pârtia Poiana Soarelui).

Băile Tuşnad

Cel mai mic oraş din România,Băile Tuşnad,atrage anual aproape jumătate de milion de turişti,majoritatea dornici să se bucure de tratamentele cu ape minerale,recomandate în special celor cu afecţiuni ale inimii.

Descoperă care sunt şi celelalte destinaţii pe care trebuie să le vezi în această iarnă pe casoteca.ro