5 motive să nu renunţi la ciocolată

1 67171 original jpg jpeg

Consumată cu plăcere de 4.000 de ani încoace, ciocolata a fost iniţial o băutură amară băută pentru fortificarea corpului şi ca afrodiziac. De-a lungul vremii, i s-au descoperit tot atâtea beneficii pe cât de diverse au devenit formele sub care este savurată în prezent.

O ciocolată de calitate,consumată cu măsură îţi va aduce numai beneficii în privinţa sănătăţii. Una veritabilă conţine unt de cacao şi 75-80% substanţă uscată de cacao,puţin zahăr pudră,are o culoare închisă,textură fină,la rupere nu scoate un sunet înăbuşit şi se topeşte rapid în gură,în loc să se fărâmiţeze sau să se lipească pe dinţi sau cerul gurii.

Îţi asigură elemente nutritive necesare

Consumul de ciocolată amăruie îţi aduce fibre solubile (11 g la 100 g de ciocolată) şi minerale:fier,magneziu,zinc,potasiu,seleniu. Nu este de dorit,însă,un consum de 100 de grame de ciocolată pe zi,mai ales că ar însemna să-ţi aducă un aport de 600 de calorii. Câteva bucăţele de ciocolată îţi aduc şi acizi graşi şi cafeină,de aceea este ideal să n-o mănânci înainte de culcare.

Ştiai că...

...în cacao şi ciocolată neagră se găsesc antioxindaţi,polifenoli şi flavonoide,în cantitate mai mare decât în ceaiul verde,în vinul roşu şi în fructele de pădure,inclusiv în afine?

Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui

Bună pentru inimă,ciocolata autentică are şi darul de a scădea tensiunea arterială,nu numai de a ameliora circulaţia sângelui îndeosebi la extremităţi. Pentru a beneficia de protecţia ei şi pentru a te feri de bolile cardiovaculare,alege mai degrabă ciocolata neagră,cu un conţinut ridicat de cacao,peste 65-70%.

E bună pentru diabetici

Consumată la ocazii speciale,dar în cantitate mică,1-2 pătrăţele,ciocolata amăruie este benefică şi diabeticilor. Flavonoidele din compoziţia ei favorizează reacţia celulară la insulină. Şi pofticioşii care au restricţie la dulciuri in cauza unui nivel ridicat de colesterol„rău” pot să mănânce ciocolată. Acidul stearic scade riscul de înfundare a vaselor de sânge din cauza formării plăcilor de aterom.

Îţi ridică moralul

Când ai o dispoziţie proastă,tot 2-3 cubuleţe de ciocolată te pot ajuta să readuci starea de bine. Acţionează ca un antidepresivşi stimulează producerea de serotonină,hormon al fericirii. Contra stresului este benefică şi datorită magneziului pe care ţi-l conferă.

Te ajută să fii dinamică

Mulţumită potasiului pe care-l are în compoziţie,ciocolata acţionează ca un energizant,îţi îmbunătăţeşte memoria şi stimulează activitatea musculară. Nu are multă cofeină,însă prezenţa ei îţi creşte capacitatea de concentrare.



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg