Morcovi

 

Amestecă 100 ml suc proaspăt de morcovi cu 200 ml apă minerală şi miere,până obţii un sirop. Ia câte o lingură,timp de 2 săptămâni.

 

 

Hrean

 

Pune la fiert 10-15 g de rădăcină de heran mărunţită în 0,5 litri de apă. După ce dă în clocot,lasă pe foc timp de 10 minute. Bea 2-3 căni pe zi.

 

 

Ridiche neagră

 

Amestecă suc proaspăt de morcovi cu suc de ridiche neagră şi cu suc de sfleclă roşie. Ia câte o lingură înainte de mesele principale.

 

 

Urzică

 

Pune 2-4 g frunze uscate de urzică într-o cană cu apă clocotită şi lasă la infuzat 10 minute. Strecoară,bea 3 căni pe zi.

 

 

Muguri de brad

 

Pune o mână de muguri de brad sau de pin într-un litru de apă şi lasă la macerat,o oră. Apoi fierbe lichidul timp de câteva minute. Acoperă vasul,lasă 10 minute,strecoară şi bea 3 căni pe zi.