Slăbeşti dintr-o dată,fără motiv

 

Începi să slăbeşti dintr-o dată,peste 5 kg, fără să faci un efort special pentru asta. În loc să te bucuri,ar fi bine să te duci la un specialist. Diversele forme de cancer – de colon,pancreatic – împiedică asimilarea substanţelor nutritive. E un semnal de alarmă!

 

 

Ţi-ai pierit apetitul

 

Dacă înainte devorai o pizza întreagă,acum abia te mai atingi de o felie-şi te saturi imediat. E cazul să te alarmezi dacă lipsa de apetit e însoţită de dureri de bură,balonare şi crampe abdominale.

 

 

Eşti permanent obosită

 

Ai o senzaţie de permanentă oboseală. Chiar dacă dorminumărul indicat de ore,te trezeşti tot obosită,fără chef,fără vlagă. Nu reuşeşti să te energizezi nici cu suplimente cu magneziu,nici cu cafea. Ţine cont de faptul că oboseala este un simptom frecvent al cancerului-şi du-te la un specialist!

 

 

Ai sângerări între menstre

 

Sângerările vaginale între menstre sau după menopauză sunt un semn că trebuie să consulţi un ginecolog. Poate fi o dereglare hormonală – sau un început de cancer uterin. Sângerarea rectală poate fi şi semn că suferi de hemoroizi,dar poate indica şi un cancer la colon. Un consult medical e obligatoriu.

 

 

Ai febră

 

Dacă ai o stare febrilă permanentă,cu „vârfuri” după-amiaza şi seara,e cazul să mergi la doctor. Nu minimaliza fenomenul,spunându-ţi că temperatura nu-i mare,fiindcă poate indica prezenţa unei tumori în organism.