Info:Psihologii sunt de părere că tensiunile dintre noră şi soacră apar pentru că ambele sunt în competiţie pentru atenţia şi loialitatea soţului/fiului.

 

1.      Recunoaşte-i statutul în familie

 

Fie că-ţi place sau nu de mama soţului tău,trebuie să accepţi rolul pe care îl are în sânul familiei,chiar dacă îţi critică modul în care faci curat sau ce bucate pregăteşti. La urma urmei,ea este cea care l-a născut şi educat pe partenerultău. Nu uita că amândouă aveţi acelaşi ţel:să-l vedeţi fericit pe bărbatul pe care-l iubiţi.

 

2.      Stabileşte nişte reguli

 

E sâmbătă dimineaţa şi soacra îţi bate la uşă? Deşi primul instinct este să te enervezi şi s-o întrebi ce caută aşa de devreme la voi,încearcă să te calmezi. Vorbeşte cu ea şi spune-i ca data viitoare să vă anunţe din timp când vrea să vine în vizită.

 

3.      Nu locuiţi sub acelaşi acoperiş

 

Dacă staţi împreună în aceeaşi casă,există riscul ca mai devreme sau mai târziu să apară discuţii legate de cine face mâncare sau cine se ocupă de treburile casnice. Pentru a evita astfel de situaţii,cel mai bine ar fi să locuieşti doar tu cu soţul tău. Asigură-te însă că soacra ta ştie că este binevenită oricând în casa voastră.

 

4.      Încearcă să-i faci pe plac

 

Când soacraîţi oferă sfaturi legate de treburile casnice,încearcă să ţii cont de ce-ţi spune. Gândeşte-te că ea are experienţă şi că încearcă să te înveţe de bine. Cât timp stă la voi,poţi încerca să urmezi măcar câteva din poveţele sale,pentru a vedea că ţii cont de ce-ţi spune.

 

5.      Nu o împovăra cu problemele de cuplu

 

Ca în orice cuplu,şi în relaţia voastră pot să apară neînţelegeri. Chiar dacă în unele situaţii ştii că tu ai dreptate şi că soţul tău a greşit,încearcă să ţii departe de mama-soacră problemele care vă privesc doar pe voi doi. Ca orice mamă care-şi apără copilul,soacra ta îi va lua apărarea partenerului tău şi nu-i va plăcea să te audă cum îi critici fiul ori să-i enumeri defectele.