Ovăzul

Este una dintre plantele cu cel mai ridicat conţinut de magneziu. Micul-dejun care conţine ovăz e un start excelent în zi. Amestecat cu fructe uscate şi nuci, e excelent pentru un stimul de energie şi pentru reglarea activităţii arteriale.
Presară ovăz peste pieptul de pui, pentru textura crocantă sau asociază-l cu alte cereale.

Pistaccio

Multe nuci şi fructe oleaginoase înseamnă o tensiune arterială scăzută. Mai multe cercetări au scos în evidenţă acest fapt. Nucile au un conţinut ridicat de magneziu, potasiu şi fibre – chiar mai mare decât banana. O mână întreagă de pistaccio înseamnă o mână întreagă de antioxidanţi – polifenoli şi carotenoide. Pune-ţi peste iaurt şi salate sau presară-l în ciorbe şi supe.

Strugurii roşii

Conţinut ridicat de polifenoli, antocianine, catecine şi epicatecine recomandă strugurii drept un aliment excelent pentru combaterea hipertensiunii. Strugurii sunt buni şi cruzi, şi congelaţi. Poţi să presari struguri pe lângă peşte atunci când îl faci la cuptor. Poţi, de asemenea, să-l adaugi la salate, sosuri şi alte dressinguri. 

Portocalele

Foarte bogate în potasiu, portocalele fac parte din dieta oricărui om care se respectă. Flavonoidele asociate cu reducerea presiunii sângelui sunt găsite în portocale. Hesperidina (un flavonoid) asigură funcţionarea optimă a circulaţiei sângelui.

Lintea

Foarte bogată în potasiu, la fel ca năutul şi fasolea, lintea are o textură delicată şi e extrem de gustoasă. Asigură optimizarea circulaţiei sângelui. Faza frumoasă în gătirea lintei este că nu durează mai mult de op jumătate de oră s-o găteşti, aşa că, în mai puţin de o jumătate de oră ţi-ai asigurat necesarul de proteine.

Sfecla roşie

E imbatabilă când vine vorba despre sănătatea sistemului circulator! Are magneziu şi potasiu care luptă împotriva tensiunii ridicate. Are nitraţi de bună calitate despre care studiile arată că reduc şi ei presiunea sângelui. E bună şi crudă, şi la cuptor, şi fiartă. Adaugă sfeclă roşie la reţeta ta preferată de humus! Nu vrei să ştii cum iese!


Sursa foto: thecalgarybeet.com