Iată ce ar trebui să ştii despre medicamentele din farmacii şi modurile în care le foloseşti:

1.Nu depozita medicamentele în baie

Din cauza temperaturilor extreme din baie,nu este indicat să depozitezi aici medicamentele,nici măcar produsele cosmetice. Temperaturile foarte ridicate sau foarte scăzute din baie le pot afecta termenul de expirare.

2.Nu arunca medicamentele expirate in toaletă

S-a dovedit că anumite pastile nu se dizolvă în apă,iar urme din acestea au fost detectate în apa potabilă.

3.Nu face abuz de medicamente

Este de la sine înţeles că medicamentele trebuie luate în cantitatea recomandată de medic sau de farmacist. De aceea,atunci când ai cumpărat o cremă contra acneei de exemplu,nu o folosi în cantităţi mai mari decât cele indicate de prescripţia medicală.

4.Nu împrumuta niciodată medicamentele tale

Dacă ai primit o prescripţie medicală sau o recomandare din partea farmacistului nu înseamnă că medicamentele respective vor avea acelaşi efect asupra cuiva apropiat,care poate are simptome similare. Dimpotrivă,o altă persoană poate avea o alergie la pastilele pe care i le împrumuţi,aşa că,mai bine nu împrumuta niciodată medicamentele tale.

5.Nu împărţi în mai multe bucăţi pastilele

Doar în cazul în care îţi este recomandat acest lucru,împărţirea pastilelor în mai multe bucăţi nu este indicată. Unele pastile îşi pot pierde efectul,iar altele sunt puse în anumite capsule pentru că au un gust foarte neplăcut.

6.Farmaciştii nu pun diagnostice

Aceştia îţi pot oferi doar sugestii pentru anumite dureri,dar pentru un diagnostic corect cu privire la o anumită durere sau problemă medicală vizita la medic este obligatorie.