În timp ce autorităţile susţin că fluorizarea nu prezintă niciun risc şi chiar că are câteva beneficii pentru sănătate,o parte dintre cercetători continuă să adune argumente care demonstrează că fluorura are proprietăţi potenţial periculoase. Poate nu întâmplător 97% din Europa Occidentală a ales apa fără fluor.

Haide să aruncăm o privire la cele 6 lucruri înfricoşătoare pe care nu le ştiai despre fluor. 

Multe ţări dezvoltate au renunţat la fuorizarea apei

În ciuda a tot ceea ce spun autorităţile,majoritatea ţărilor europene nu beau de fapt apa cu fluor. Dar nu îţi face griji. Nu suntem singurii care facem excepţie de la regulă. În aceeaşi situaţie se află şi Australia,unde apa cu fluor e băgată pe gât populaţiei.

Fluorura este otrăvitoare

Da,fluorura este otrăvitoare!Desigur,e toxică doar dacă e consumată în cantităţi mari. Este vorba de o substanţă naturală,aflată în aer tot timpul şi prezentă chiar în produsele alimentare pe care le mânânci. Şi,da,e şi în apă.

Fluorul reprezintă o problemă politică şi socială

Dentiştii recomandă adăugarea de fluor în apă,sau folosirea pastei de dinţi cu fluor,datorită beneficiilor privind prevenirea apariţiei cariilor dentare.

Nu sunt dovezi că fluorul este un tratament esenţial

În ciuda propagandei din mass-media şi a încercării statului de a forţa consumul de apăfluorizată, nu există nicio dovadă reală cum că fluorura ar putea fi un nutrient esenţial.

Fluoroza dentală este o problemă actuală

Fluoroza este decolorarea smalţului dentar. Într-adevăr,aproximativ 41% dintre copiii de 12-15 ani au acum fluoroză dentară.Dar acest lucru este cam ignorat de mass-media şi de guverne.

Fluorul este singurul medicament adăugat în apă

Da,nu există niciun alt medicament adăugat în apa potabilă,afară de fluor. Acesta ar trebui să prevină apariţia cariilor dentare (deşi acest lucru a fost contestată) şi totuşi fluorura nu este un nutrient esenţial. Ceea ce îl califică drept un medicament nul şi neavenit.