Supă de linte, în caz de migrene

Provenită tocmai din Maroc, această supă de linte şi turmeric va combate durerile de cap şi va ameliora cefaleea. Este uşoară şi nu necesită un efort de deglutiţie prea mare, lucru care poate agrava o banală migrenă. Lintea este o sursă de proteine şi minerale, care ajută la relaxarea vaselor de sânge şi la uşurarea tensiunii de la nivelul capului.

Sos picant, pentru dureri sinusale

O serie de cercetări efectuate de către specialiştii în nutriţie au arătat că ardeiul iute poate ajuta la reducerea inflamaţiei sinusurilor şi la desfundarea nasului. Prin urmare, dacă ai probleme cu sinusurile, încearcă să incluzi în alimentaţia ta chili şi alte mirodenii picante.

Supa caldă te ajută când ai roşu în gât

O răceală banală poate fi tratată cu un remediu de casă, extrem de eficient: supă de pui cu legume. Ierburile şi legumele aromate îţi vor asigura necesarul de vitamine, iar proteinele din carnea de pui te vor ajuta să te pui pe picioare. Atenţie, însă! Nu o mânca fierbinte, ci doar uşor călduţă deoarece bacteriile se înmulţesc într-un mediu cald.

Banane şi ghimbir, în caz de greaţă

Greaţa este un simptom extrem de neplăcut, motiv pentru care poţi scăpa de el cu ajutorul unor alimente pe care le ai acasă. Mănâncă o banană la micul dejun şi bea un ceai de ghimbir, neîndulcit, cu o felie de lămâie, pentru a calma sistemul digestiv.

Fibrele ajută în caz de constipaţie

Dacă suferi de constipaţie, mănâncă la micul dejun fulgi de ovăz cu fructe bogate în fibre şi antioxidanţi, precum fructele de pădure. De asemenea, mai poţi încerca iaurtul de băut sau laptele bătut.

Legumele verzi înlătură oboseala

În caz că te simţi extenuată, o salată verde cu legume proaspete şi bucăţele de somon te va ajuta să te pui pe picioare şi îţi va da energia de care ai nevoie pentru întreaga zi. Asigură-te că te hidratezi suficient pentru a-ţi conserva energia. Dacă oboseala este cauzată de lipsa somnului, evită cofeina. O băutură energizantă îţi oferă doar mirajul stării de bine, însă poate avea efecte nocive asupra organelor.  

Sursă foto: www.pexels.com