1. Tuse seacă

O tuse care persistă de luni de zile şi pe care ai ignorat-o până acum din cauză că nu a venit însoţită şi de alte simptome supărătoare specifice răcelii, precum febra, durere în gât, poate fi un semn că te confrunţi cu o problemă la nivelul glandei tiroide. Poate că ai pus totul pe seama alergiilor, şi da, într-adevăr poate fi aceasta cauza, însă în urma unui consult specializat vei putea şti cu certitudine care este starea sănătăţii tale.

2. Te îneci cu mâncare

Dacă ţi s-a întâmplat să te îneci din senin cu mâncare şi să nu mai fi capabilă să înghiţi, cauza poate fi prezenţa nodulilor tiroidieni, care încep să exercite presiune pe trahee şi pe esofag. De cele mai multe ori, acest simptom, neînsoţit şi de altele nu înseamnă neapărat cancer. În urma unui examen cu raza X-ray se pot identifica cu uşurinţă cauzele şi parcursul anormal al mâncării şi al băuturii din gură către esofag.

3. Respiraţie scurtă

Incapacitatea de a respira profund poate indica o problemă serioasă de sănătate. Cauzele pot fi multiple, începând cu cele mai comune dintre ele - anxietatea, alergiile şi atacurile de panică, până la problemele cu glanda tiroidă, aşa că nu mai amâna consultul şi mergi la doctor. Cu cât vei depista mai repede cauza, cu atât mai mari vor fi şansele de recuperare în cazul unei afecţiuni grave.

4. Voce schimbată

Dacă până acum aveai o voce caldă şi observi că aceasta a devenit răguşită şi cu o tonalitate scăzută, deşi ţi se poate părea mai atrăgătoare, ia în calcul posibilitatea că poate fi un indicator al prezenţei tumorii. Glanda tiroidă este poziţionată în apropierea laringelui, ceea ce poate duce la schimbări ale vocii.

5. Durere de ureche

Un simptom care la prima vedere ar părea că nu are cum să aibă legătură cu glanda tiroidă. Nervul cranian – nervul vag, poate da senzaţia de durere în ureche deoarece acesta străbate gâtul, chiar pe lângă tiroidă. Multe persoane resimt durerea de ureche, neştiind că de fapt în realitate au probleme cu gâtul.


Sursă foto: Pinterest