Există însă anumite alimente care ar trebui bine ascunse de pisici pentru că, în cazul în care le mănâncă, le pot face foarte rău. Iată care sunt ele:

Cartof crud

Oricine are câţiva cartofi cruzi în casă, aşa că dacă ai şi o pisică pofticioasă ai grijă să nu ajungă la ei. Coaja cartofilor conţine o substanţă toxică pentru pisici, care le afectează digestia şi le cauzează probleme cu stomacul.

Ceapă şi usturoi

E puţin probabil ca o pisică să mănânce ceapă sau usturoi, dar nu se ştie niciodată. Chiar şi mici cantităţi din acestea pot duce la stări de vomă, slăbiciune şi diaree. De asemenea, un consum repetat duce la anemie în cazul pisicilor.

Ouă crude

Nu trebuie să-i dai niciodată pisicii ouă crude pentru că, negătite, ouăle conţin mai multe bacterii. În plus, ouăle crude limitează absorbţia biotinei. Blocarea pătrunderii vitaminei B în organism poate cauza probleme serioase. De aceea, pisicile ar trebui să fie hrănite doar cu ouă gătite, niciodată crude.

Carne crudă şi peşte

Carnea crudă de orice fel conţine bacterii care pot duce la apariţia unor boli, chiar şi la pisici.

Ciocolată

Cafeina din ciocolată este nocivă pentru pisici şi duce la stări de vomă, convulsii şi bătăi neregulate ale inimii.

Produse lactate

Poate că ţi se pare normal să-i dai pisicii tale produse lactate, dar acestea pot fi destul de nocive pentru ea, chiar şi laptele cald. Aceste produse conţin lactoză, care e destul de greu de digerat.

Ton

În cantităţi mici, tonul nu face rău pisicilor. Dar în exces acesta duce la probleme de sănătate. Tonul conţine din abundenţă grăsimi nesaturate şi Mercur, două substanţe care duc la afecţiuni grave, chiar şi la oameni.

Sursa foto: 1zoom.net