Să bea apa ce curge. De aceea îi puteţi cumpăra o fântână care asigură un flux constant de apă. În acest mod,pisicul va fi mereu tentat să bea apă,ceea ce este bine şi pentru sănătate.

Jucăriile speciale pentru zgâriat vor fi o altă plăcere pentru pisici. Aici îşi vor marca teritoriul,îşi vor curăţa gheruţele sau îşi vor face încălzirea pentru o joacă intensă cu o mingiuţă prin casă. Între noi fie vorba,chiar şi dopul de plastic de la o sticlă de suc este o atracţie greu de respins pentru o pisică.

Jucăriile cu pene ataşate la capăt sunt greu de ignorat de către o pisică,unde mai pui că agilitatea îi va fi antrenată. Dacă vă este frică să nu se îngraşe stând tot în casă,puteţi să-i luaţi o jucărie care adăposteşte şi eliberează treptat mâncarea pe măsură ce pisica se joacă cu ea.

Nici nu vă daţi seama ce plăcere nebună va avea o pisică atunci când aleargă prin tuneluri cu obstacole special concepute pentru ea. Dacă la aceste tuneluri se vor adăuga una-două ramuri destul de înalte,pisica le va folosi pentru căţărat şi agilitate. În acest fel,exerciţiul zilnic necesar nu va fi o problemă.

În fine,puteţi organiza o cameră de confort pentru pisica voastră prin folosirea unor preparate cu feromoni ce vor răspândi în cameră esenţe imperceptibile pentru om sau alte animale,dar care vor face pisica să se simtă în largul ei. Aceasta este şi o foarte bună metodă de tratare a stresului felin.

O altă plăcere a pisicii va fi să stea şi să privească pe fereastră sau să adormă undeva într-un loc înalt,adăpostit. Puteţi să-i luaţi un pătuţ încălzit electric,uşor de montat şi de folosit.

Nu trebuie să-i lipsească apa

Pisica este foarte pretenţioasă la apă. Nu este foarte tentată să bea dintr-un vas,în schimb,e atrasă de apa care curge şi îi dă,astfel,senzaţia că e mereu proaspătă.

Oricum,apa nu trebuie să-i lipsească. Cu cât bea mai multă,cu atât scad şansele de a face pietre sau nisip la rinichi.

Dacă o vedeţi că urinează puţin,cu sânge sau închis la culoare,că se chinuie să facă şi nu reuşeşte,că urinează prin alte locuri decât litiera ei,este semn că are o problemă medicală şi trebuie dusă urgent la medic.

Aşteptăm întrebările dv. la adresa:urgente_veterinare9331@yahoo.com