1. Afecţiuni digestive remedii - Zeamă de morcovi şi mentă

În caz de diaree,nu e leac mai bun ca zeama de morcovi fierţi cu un pic de mentă. Curăţă patru cartofi,taie-i rondele,şi fierbe-i la foc mediu în 4 căni de apă,împreună cu o lingură de mentă uscată (sau un pliculeţ de ceai de mentă). Scoate-i de pe foc atunci când sunt moi,strecoară sucul şi bea-l cu înghiţituri mici.

 

2. Zeamă de orez

Tot pentru combaterea diareei,prepară zeamă de orez:fierbe o jumătate de cană de orez în 6 căni de apă,timp de 15 minute. Strecoară,bea zeama călduţă.

 

3. Afecţiuni digestive remedii - Ceai de frunze de salcâm

Ceaiul din frunze de salcâm are efect imediat în caz de diaree. Culege din timp frunzele,spală-le,lasă-le la uscat. Prepară o infuzie din 4 linguri de frunze uscate în 0,5 litri apă.


4. Pâine arsă

Feliile de pâine,arse direct la flacăra aragazului până se se fac de culoare brun-închis,sunt excelente pentru durerile de stomac. Partea carbonizată absoarbe toxinele care te fac să te simţi rău.

 

5. Afecţiuni digestive remedii - Oţet de mere

Amestecă o lingură de oţet de mere,o cană de apă caldă şi o lingură de miere. Bea lichidul dacă suferi de crampe,indigestie şi flatulenţă. Este un bun remediu şi împotriva arsurilor stomacale.

 

6. Caise uscate,prune uscate

Sunt remedii excelente dacă eşti constipată. În special prunele uscate,bogate în fribre,sunt excelente pentru buna funcţionare a tractului intestinal.

 

7. Afecţiuni digestive remedii - Iaurt

Chiar dacă nu-ţi vine să mănânci iaurt când te doare stomacul,consumă totuşi câteva linguriţe. Are calităţi probiotice,stimulează sistemul imunitar şi reechilibrează flora intestinală.